100-årige amerikanske krigsveteranen: ”Inte det land vi dog för”

I en tv-intervju brast en veteran från andra världskriget ut i tårar och sade att dagens USA inte är det land han och hans kamrater slogs för.

Den före detta marinsoldaten Carl Spurlin Deke fyllde 100 år den 29 juni och intervjuades med anledning av detta av en lokal Fox-station.

Under intervjun berättade han om kriget och sitt liv sedan dess. Han blev sedan känslosam när han pratade om hur dagens unga inte förstår vad de har, men samtidigt medgav att de inte har det land som han själv växte upp i.

– Vårt land går åt helvete. Vi har inte det land som vi hade när jag växte upp, inte alls.

– Ingen kommer att ha den möjlighet som jag hade. Det är helt enkelt inte samma sak. Det är inte vad våra pojkar dog för.

Tyvärr förklarade aldrig krigsveteranen exakt vad han menade inte är sig likt i dagens USA jämfört med det där han växte upp, vilket lämnat öppet för tolkningar. Både landets demografi och dess kristna värderingar har gått igenom massiva förändringar sedan 1940-talet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter