16 punkter för att bli en vinnare

Tobbe Larsson: Hur du blir en vinnare i ditt eget liv

Många människor frågar sig vad det är som krävs för att lyckas i livet. Finns det något hemligt recept eller unika egenskaper som man behöver för att få ett riktigt bra liv? Här kommer en lista över egenskaper och dygder som kan vara bra att besitta eller skaffa om du vill bli en vinnare i ditt eget liv.

Skaffa inre drivkraft genom att hitta det du brinner för och ägna dig åt det

Att hitta det man brinner för ger livet en djupare mening. När man gjort det blir livet man lever meningsfullt och roligt. En del säger att människas viktigaste uppgift är att hitta sin mening med livet och att hon på detta sätt hittar sin motivation. Jag skulle vilja gå så långt så jag säger att en människa som inte har hittat sitt kall i livet, inte är en hel människa. Känslan då man hittat sitt kall är som att alla pusselbitar faller på plats.

Bli självdisciplinerad

För att kunna åstadkomma saker i livet krävs självdisciplin, det vill säga egen drivkraft framåt. Därför är det viktigt att ständigt jobba för att upprätthålla självdisciplinen. En bra sak är att gå upp tidigt på morgonen samt att träna. Dessa två saker gör att du höjer din disciplin och medför dessutom andra positiva saker.
Citat: ”Se varje jobbig händelse, stor som liten, som ett träningspass för självdisciplinen.”

Ta hand om din hjärna och träna din kropp

Hjärnan är en fantastisk apparat som bara kan tänka på en sak i taget och bara i bilder. Det innebär följande: Du måste programmera den med rätt tankar – positiva sådana.
Tänk lösningar och du blir en lösare. Du ska aldrig tänka ”jag ska inte…” utan istället ”jag ska…”.

Våga trotsa din rädsla. Visa mod!

Många människor låter rädsla stoppa dem från att förverkliga sina drömmar. Gör aldrig det. Vi befinner oss i en trygghetszon som vi måste ta oss ut ifrån om vi ska kunna upptäcka livet och skörda livets frukter. Ett exempel är guldfisken som anpassar sin storlek beroende på hur stor skålen är.
Citat: ”Rädslan skär djupare än svärdet.”

Var rädd om din tid

Genom att planera din tid (årsplanering, månadsplanering, veckoplanering, dagplanering) får du mer gjort. Se till att använda din tid rätt och slösa den inte på onödigheter. Tid är något vi alla har begränsat av och det går inte att köpa oss mer. Därför är det viktigt att planera den väl. Ett tips är att lägga in fasta tider då man planerar vad man skall göra av sin tid.
Citat: ”Vi är sparsamma med pengar trots att det går att skapa mer av, men tiden slänger vi i väg trots att den inte är förnybar.”

Jobba hårt

Hårt arbete är en viktig faktor för att bli framgångsrik. Bakom fantastiska bedrifter i mänsklighetens historia ligger ofta hårt arbete. Inget är gratis i livet.
Citat: ”Hårt arbete skapar frihet och lycka.”

Var mycket sparsam med:

TV, datorer, surfande på internet och Facebook, spel av olika slag samt mobiltelefonen. Det finns inget som tar så mycket onödig tid som den nya tekniken. På många sätt kan den nya tekniken vara bra, men det kräver också disciplin och kunskap för att inte bli fången av den. Tänk så många människor som sitter framför datorn och surfar eller framför TV:n i stället för att göra andra viktiga saker.

Sätt upp tydliga mål med vad du vill åstadkomma

Ett mål är aldrig ett mål förrän det är skrivet på papper. Då blir det konkret och strukturerat.

  • Steg 1: Ha ett positivt mål. Exempelvis: Jag ska bli snygg i kroppen. Inte: Jag ska inte vara fet.
  • Steg 2: Definiera ditt mål i stora drag.
  • Steg 3: Detaljera, specificera och visualisera ditt mål.
  • Steg 4: Varför du vill nå målet. Du måste vara klar med fördelarna att nå målet och det måste vara kraftfullt för att du ska nå det. Detta skapar motivation.
  • Steg 5: Vilka är hindren?
  • Steg 6: Vad krävs för att nå målet?
  • Steg 7: Upprätta en handlings- och tidplan.
  • Steg 8: Ge järnet, ge allt, ge aldrig upp, agera som om du redan är där. Handla, prioritera, repetera.

Citat: ”Ett liv utan nedskrivna mål är som en orienterare utan kompass.”

Lär dig klara av besvikelser

I livet stöter man på motgångar vilket är helt naturligt. Både besvikelser på människor och på att saker blir annorlunda än man tänkt sig. Kan man inte hantera besvikelser kommer man för eller senare bli en negativ och bitter människa. Det handlar om att se besvikelser som en naturlig del av livet. Besvikelserna blir fler desto mer man lever i kontakt med andra människor. Det enda säkra sättet att undvika dem är att inte göra något och inte umgås med någon.
Citat: ”Du kommer möta fler besvikelser i livet än framgångar. Det är vad du väljer att fokusera på som avgör hur du ser på livet och om du blir en vinnare”

Hamna inte i gnällfällan

Det skapar bara negativa tankar och gör att du mår sämre. Du förändrar inte saker genom att klaga. Du gör bara dig och din omgivning mer negativa och hoppet kommer att lämna dig till slut. Människor dras till positiva människor, inte negativa.
Citat: ”Att gnälla och klaga är ett bekvämt sätt att dölja sin oförmåga att ändra saker till det bättre.”

Var målmedveten och fokuserad

Koncentrera dig på de mål du satt upp i livet. Det är väldigt lätt att splittra sig på en mängd olika saker.
Citat: ”En stor svårighet för den moderna människan är att hon lätt splittrar sig på ett otal saker som måste göras. Det och stress skapar utbrända människor.”

Arbeta ständigt med dig själv och din personliga utveckling

Arbeta ständigt med dig själv och din personliga utveckling på ett professionellt sätt. Som man, som kamrat, som pappa eller mamma, i alla dina roller. Bli ständigt bättre. Det gör också ditt liv mycket enklare.
Citat: ”Självutveckling är den viktigaste kursen du läser i ditt liv.”

Gör misstag! Det gör dig rikare på erfarenhet

Det enda misstaget är att aldrig prova. Misstag är inget annat än ett sätt att skaffa sig erfarenheter.
Citat: ”Den som gör misstag lär sig medan den som aldrig gör några inte lever.”

Var en görare

De flesta människor pratar bara om vad de skall göra. De pratar om sina idéer men de åstadkommer ingenting då de aldrig kommer till skott. Se till att fullända dina idéer genom att genomföra dem.
Citat: ”99 % av alla bra idéer blir aldrig verklighet eftersom folk bara pratar om dem”

Gå upp tidigt

Se till att ta tillvara på dagen. Sov inte bort din tid. Det ger dig disciplin att gå upp tidigt.
Citat: ”Morgonstund har guld i mund.”

Se svårigheter som möjligheter att utvecklas

Svårigheter möter alla och misstag gör alla människor, det är en del av livet. Skillnaden är hur man ser på det. Se på det som ett sätt att utvecklas och växa som människa.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter