17 000 hushåll utan vatten

På grund av en vattenläcka står en hel kommun nu utan vatten. Det ska vara runt 17 000 hushåll som är drabbade. Det finns sätt att förbereda sig på för att möta liknande katastrofer.

I Köpings kommun har en vattenläcka på brandstationen i Köping orsakat avstängning av vattnet för hela kommunen, medan kommunpersonalen letade efter läckan. När läckan väl har hittats sätts vattnet på igen, men då med stor försiktighet.

Enligt kommunens VA-chef (VA står för ”vatten och avlopp”) Elin Granberg är det runt 17 000 hushåll som står utan vatten, rapporterar SVT.

Enligt den nuvarande prognosen ska vattnet vara tillbaka igen vid niotiden.

Förberedelser för vattenbrist

Frihetsnytt har tidigare publicerat en artikel om krisberedskap vid vattenbrist. Det första är att ha koll på hur mycket vatten du behöver under ett dygn (i snitt är det 3-5 liter per dygn) och därefter att bygga upp ett förråd av vatten, som både fryses in och förvaras i dunkar.

Det går även att samla in regnvatten för tvätt, vattning av grödor och disk, men ska helst inte drickas eftersom det kan innehålla farliga kemikalier.

Det är även viktigt att hålla sig uppdaterad om viktig information vid omfattande kriser, vilket man gör via Sveriges Radio P4 och på krisinformation.se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter