19 EU-länder kräver lösning på migrantkrisen

Nu har många EU-länder tröttnat på massinvandring och EU:s slapphet i frågan. Nyligen avslöjade Tjeckiens premiärminister Petr Fiala att mer än två tredjedelar av unionens medlemsländer håller på att formulera ett brev där de kommer med vad de menar är verkliga lösningar på migrantkrisen. Bland annat vill länderna att personer som söker asyl i EU ska få sina ärenden behandlade innan de får komma in i unionen.
Petr Fiala. Foto: Wiki/www.flickr.com/
photos/president_of_ukraine/51940875566/

EU gör inte tillräckligt för att hjälpa medlemsländerna att hantera den så kallade migrantkrisen, det menar flera EU-länder. Tidningen Nya Tider skriver att Tjeckiens premiärminister Petr Fiala nyligen avslöjade att mer än två tredjedelar av unionens medlemsländer håller på att författa ett brev där de förespråkar att migranter ska få sina ärenden prövade innan de får komma in i unionen. Detta för att stoppa inflödet av migranter och för att säkerställa att personer som fått avslag inte blir kvar i länderna.

Sammanlagt är det 19 länder som anser sig vara så missnöjda att de väljer att utarbeta brevet till EU-kommissionen. Länderna anser att unionen måste ”gå längre” än vad de gör i dag och hitta verkliga lösningar på migrantkrisen. Att det rör sig om så pass många medlemsländer bekräftades på en presskonferens med den tjeckiske premiärministern och Italiens premiärminister Giorgia Meloni.

Till journalister sa Fiala följande under pressträffen:

”Vi måste börja lösa problemet innan vi måste ta itu med det i unionens länder. Vi vill därför fokusera mer på samarbete med säkra tredjeländer, ingå strategiska partnerskap med stater varifrån eller genom vilka migranter kommer till oss, eller fokusera på att skapa återvändandecenter”.

Många vill skicka migranter till Afrika

Frihetsnytt har tidigare rapporterat att ett liknande system har införts i Storbritannien – där asylsökare skickas till afrikanska Rwanda i väntan på beslut.

För att inte förlora väljare till Alternativ för Tyskland har ironiskt nog även de tyska kristdemokraterna (CDU) svängt i frågan, och Frihetsnytt rapporterade nyligen att partiledaren Friedrich Merz öppnat för att skicka migranter till Afrika.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Jepp…arabiska män och afrikanska män skall givetvis återsändas hem. Afghanska kvinnor är få och kan stanna om dom avsvär sig Islam.
    För mig är det också oerhört viktigt att ansvariga får drakoniska straff..t.e.x otäckingen Jan Helin då chef på AB , nu huserande på SVT.


    Och så vädjar jag till Er läsare att prenumerera så F N kan ha en budget …spontana gåvor kan vi ge i alla fall…🦉💖

  2. Dessa arabiska män är våghalsiga , testetoronestinna , upplevs som maskulina av en del kvinnor…

    Fast svenska kvinnors förtjusning i ”muskatello” går över när dom får stryk , våldtas , förnedras mm.

    Nej…arabiska män får resa hem–och ha expo som reseledare –och (S) partiet får ordna biljetter och annat inför resan. Arga Maggan åker med tillsammans med den odräglige Tobias Baudin.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter