20 gripna för valfusk i Florida

Floridas guvernör Ron DeSantis gick igår ut med att delstaten Florida griper 20 tidigare brottsdömda personer för valfusk under valet 2020.

De flesta av gripandena har skett i södra Florida och delstatens guvernör Ron DeSantis (Rep.) säger att det bara är ”den första salvan” i en våg av gripanden på grund av valfusket i presidentvalet 2020. Det uppger bland andra Politico, New York Times och Washington Post.

De gripna är misstänkta för att ha röstat trots att de hade förlorat sin rösträtt genom att tidigare begå grova brott som mord och våldtäkt. Att rösta trots att man inte har rätt till det kan ge upp till fem års fängelse och böter på 5 000 dollar.

Utredningen leds av Office of Election Crimes and Security som skapades under 2022 för att hantera utredningarna av valfuskärenden.

– Detta är bara det första steget. Många andra står på tur, sade DeSantis vid en presskonferens.

– Vi kommer inte att se mellan fingrarna med detta. De dagar då sådant skedde i Florida är över, fortsatte han.

Allt fler republikaner tycks följa samma linje – som Frihetsnytt tidigare skrivit kommer valfusk under valet 2020 att bli ett huvudtema i presidentvalet 2024 och även i vissa av de lokala valen innan dess.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter