måndag, 26 september, 2022

Dokumentär om amerikanskt valfusk får en miljon USD från tittarna direkt

Framgången med ”2000 Mules” är ett bra tecken på att folket inte låter sin yttrandefrihet kvävas

Dinesh D’Souzas lågbudgetdokumentär ”2000 Mules” om påstådd röstsedelsmuggling i det amerikanska presidentvalet 2020, har snabbt nått ekonomisk framgång genom alternativa distributionskanaler. Dokumentären tjänade mer än 1 miljon dollar på mindre än 12 timmar efter premiären på videoplattformen Rumble och dess prenumerationsplattform Locals.

Från och med deadline för publicering på onsdagen fick filmen ett entusiastisk användarbetyg på 7,4 på den 10-gradiga skalan för den definitiva filmindustrins egen hemsida Internationel Movie Database, IMDB. Taket var ”tillräckligt bra för att placera ’2000 Mules’ i den ”box office top ten” för helgen 6 maj till 8 maj.

Google, Meta och andra Big Tech-företag censurerade påståenden om valfusk i presidentvalet 2020, vilket föranledde att D’Souza släppte dokumentären på en alternativ plattform, snarare än genom de traditionella streamingtjänsterna som Netflix och Amazon.

”Jag lade inte upp trailern på Facebook”, sa D’Souza veckan innan filmen släpptes. ”Om jag gör det kommer det att förbjudas.”

”Detta är ett bevis på att oberoende medier inte behöver företagsmedias hjälp för att lyckas”, säger Rumbles vd Chris Pavlovski. ”Folket kommer att bygga det här ekosystemet på egen hand, ett steg i taget.”

Den viktigaste politiska dokumentären enligt Trump

Tidigare president Donald Trump, som var värd för en visning av D’Souzas dokumentär på sin lyxresort Mar-a-Lago i Florida släppte ett uttalande om filmen på onsdagen. ”Varje amerikan måste se den här filmen”, sa Trump. ”Det är den viktigaste politiska dokumentären som någonsin gjorts, för den avslöjar med obestridliga bevis vad som verkligen hände i valet 2020. Filmen finns nu på två fantastiska plattformar där den radikala vänstern inte kan censurera den eller ta ner den.”

D’Souzas senaste film är centrerad kring geospårning av data och videofilmer från övervakningskameror som erhållits av organisationen True the Vote som visar hundratals röstsmugglare eller så kallade ”mulor” som fyller poströstlådor med förfalskade röstsedlar i så kallade ”swing states” – delstater med vågmästarroll.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Framåt för tjeckisk opposition

- Annons -

Liknande artiklar