onsdag, 28 september, 2022

21 delstater stämmer Biden-administrationens gränspolitik

Biden-administrationens smittskyddsåtgärder belönar invandrare och straffar amerikanska medborgare

Tidigare denna månad lämnade Arizona, Louisiana och Missouri in en stämningsansökan mot Bidens beslut att avsluta punkt 42 som avser smittskyddsfaktorer vid den amerikanska gränsen.

7ulståndet. Punkt 42 infördes av US Centers for Disease Control and Prevention som ett led i hanteringen av Covid-19.

Stämningen vill ställa Biden-administrationen till svars för ett lagvidrigt policyförfarande som ensidigt tillkännager denna policyändring utan att tillåta delstaterna att yttra sig i frågan, vilket krävs av den federala lagen om administrativa förfaranden.

Beslutet att häva punkt 42 i inresetillståndet är det senaste exemplet på Biden-administrationens hyckleri i frågan om smittskyddsåtgärder. Å ena sidan hävdar Biden att den federala regeringen måste kämpa mot delstaterna i domstol för att upprätthålla restriktioner såsom masktvång för flygbolag och kollektivtrafik. Samtidigt hävdar de att det är dags att avskaffa restriktioner vid den södra gränser. Uppskattningen

Den allmänna uppfattningen bland både demokrater och republikaner är att en kraftig ökning av både legal och illegal invandring kommer att följa upphävandet av punkt 42. Bara den illegala gränsövergångarna förväntas öka till 540 000 i månaden.

Följande delstater har hittills skrivit under stämningen:

Arizona, Louisiana, Missouri, Alabama, Alaska, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Kansas, Kentucky, Mississippi, Montana, Nebraska, Ohio, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Utah, West Virginia och Wyoming.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september