22 svenskar deltar på WEF:s möte i Davos

World Economic Forums (WEF) möte i Davos är i full gång och kommer pågå till fredag den 20 januari. På mötet träffas världsledare, presidenter, politiker, företagsledare och finanselitens toppnamn men även 22 svenskar.

Många har ifrågasatt det egentliga syftet med WEF. Enligt WEF själva är det hela ganska oskyldigt, i alla fall om man läser mainstreammedias rapportering. Då handlar det om att göra internet säkrare, göra livet lättare för vanligt folk och få stopp på ondsint hatretorik.

Frihetsnytt, liksom flera andra medier, har haft en ärligare granskning av vad WEF själva säger och vad deras åtgärder får för konsekvenser. Rapporter finns om hur WEF vill bekämpa det fria ordet, införa censur, reglera internet och utöka sin egen makt.

Vilka är då WEF?

WEF är ett forum skapat av finanseliten, där betydelsefulla personer från politiken, företagsvärlden och bankväldet samlas för att fatta gemensamma beslut och riktlinjer utan att fråga de länder eller människor som de är tänkta att företräda.

Klaus Schwab är WEF:s ordförande och på dess möten har personer som förknippas med censur, globalism och massövervakning frekvent deltagit, däribland George Soros, Sundar Pichai (vd för Google), Bill Clinton, Laurence D. Fink (BlackRock), Justin Trudeau och många fler.

Lista: 22 svenskar på WEF 2023

Frihetsnytt rapporterade i slutet av förra året om Alternativ för Sveriges (AfS) avslöjande att flera svenska ministrar blivit inbjudna till mötet som nu äger rum. Huruvida dessa faktiskt deltar kan Frihetsnytt inte bekräfta men en granskning av detta kommer att ske den närmaste tiden.

Inbjudningslistan till mötet i Davos har läckt och på den kan man se hundratals namn på inflytelserika personer runt om i världen. När man kommer till Sverige är det 22 personer som finns med, utöver de inbjudna ministrarna.

Här är listan på de 22 svenskar som deltar på finanselitens möte i Davos:
 1. Leif Johansson, AstraZeneca
 2. Peter Wolodarski, Dagens Nyheter
 3. Linnéa Kornehed Falck, Einride
 4. Marcus Brennecke, EQT
 5. Börje Ekholm, Ericsson
 6. Erik Ekudden, Ericsson
 7. Stella Medlicott, Ericsson
 8. Åsa Tamsons, Ericsson
 9. Carl Bildt, European Council on Foreign Relations, före detta stats- och utrikesminister
 10. Helena Helmersson, H&M
 11. Jacob Wallenberg, oligark
 12. Tobias Billström, utrikesminister (M)
 13. Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister (M)
 14. Prins Daniel
 15. Niclas Mårtensson, Stena Line
 16. Anna Borg, Vattenfall
 17. Mats Granryd, Vattenfall
 18. Joachim Rosenberg, Volvo Energy
 19. Andrea Fuder, Volvo Group
 20. Niklas Gustafsson, Volvo Group
 21. Martin Lundstedt, Volvo Group
 22. Lars Stenqvist, Volvo Group

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter