26-årsjubileum: Parlamentstormning i Australien

På den tiden västvärlden hade fackföreningar som faktiskt företrädde arbetarna kunde man ta i med hårdhandskarna mot makten. Frihetsnytt bjuder på ett 26 år gammalt nyhetsinslag från stormningen av det australiska parlamentet i Canberra, den 19 augusti 1996.

Fackföreningarna har inte alltid företrätt globalistelitens agenda där lönedumpande massinvandring och wokeism går före arbetarnas intressen.

För 26 år sedan idag, stormade tusentals arbetare genom polisens blockader och tvingade sig in i parlamentsbyggnaden i Canberra för att protestera mot nedskärningar och fackfientliga lagar som lagts fram av den liberala regeringen. Ett hundratal av dem slog sig ända in i parlamentsbyggnaden.

Davie Thomason från CFMEU, ett fackförbund för bland andra bygg-, skogs- och gruvarbetare, ställde sig för att hålla tal med blod i ansiktet och en erövrad polissköld i handen:

– Hundra av oss tog sig in i vårt parlament. Och se vad vi fick från snutarna. Vi måste komma ihåg att det kan bli en lång kamp, men de här typerna däruppe kommer aldrig att besegra oss. Vi måste komma ihåg det – arbetare, enade, kommer aldrig att bli besegrade.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter