3 000 slöt upp i demonstration i Lidköping

Under lördagen samlades en stor demonstration på 3 000 personer som markerade sitt stöd för att akutsjukvården ska finnas kvar på Skaraborgs sjukhus. En så pass stor demonstration i en förhållandevis liten ort visar att svenskarna verkligen kan enas när viktiga delar av samhället hotas.

Frankrike. Storbritannien. Lidköping. Tre platser där omfattande protester och demonstrationer ägt rum den gångna veckan. Frihetsnytt har rapporterat om hur över en miljon fransmän gick ut i landsomfattande demonstrationer mot president Emmanuel Macrons planer på att höja pensionsåldern, medan 500 000 britter, framförallt lärare, gick ut i strejk i onsdags och tiotusentals samlades till en demonstration i London.

Lidköping kom inte upp i den omfattningen, men om en kommun som har en befolkning på 40 464, enligt Statistiska Centralbyrån, kan samla runt 3 000 människor i en demonstration, då är det något anmärkningsvärt. Under lördagen gick Lidköpingsborna man ur huse för att visa sitt missnöje med hur regionen hanterat frågan om akutsjukvården på Skaraborgs sjukhus, rapporterar SVT.

Med hänvisning till ekonomin har det varit prat om att ta bort akutsjukvården på sjukhuset, men efter stenhård kritik har den socialdemokratiskt ledda regionen backat. Man har till och börjat utreda möjligheten att utöka antalet operationer.

Att folket inte har något förtroende för regionstyrelsen visades när sjukvårdsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Anna-Karin Skatt talade till demonstranterna. Till och från ska burop ha hörts, ett tecken på att politikerna kört sin egen tillit i botten.

Men om regionstyrelsen håller vad de lovat, kan Lidköpingsborna känna sig stolta över att de, genom sin enighet, visat upp ett konkret motstånd mot politik som skadar deras lokalsamhälle.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter