63% vill utreda FBI:s påverkan på sociala medier

FBI har haft stort förtroende bland amerikanska samhällsinstitutioner. I takt med att myndigheten börjat övervaka sociala media på ett sätt som vanliga amerikaner tycker är oacceptabelt, sjunker nu förtroendet för den federala polisen.

Frihetsnytt har i flera omgångar rapporterat om hur FBI och Twitter samarbetat bakom kulisserna, censurerat inlägg och stängt konton på grunder som Twitter inte har kunnat stå för utåt. Såvitt känt har allt detta iträfat före det att Elon Musk tog över ägarskapet.

Rasmussen Reports och Miranda Devin’s Laptop From Hell har nu genomfört en telefonundersökning bland amerikaner med tydligt resultat. Frågan var: ”Borde FBI undersökas för sin roll vad gäller censur i sociala medier?”, vilket 63 procent svarade ja på.

Kongressen kan ta upp frågan

Den amerikanska kongressen tar ofta upp frågor till behandling som har gjort avtryck i opinionen, och Jim Jordan, kommande ordförande i kongressens justitieutskott, har uttryckt oro över rapportens innehåll. I själva undersökningen svarar dock 22 procent nej på frågan om kongressen ska utreda saken, och 15 procent har inget bestämt svar. Bland de svarande vill 75 procent av republikaner, 63 procent av oberoende personer och 52 procent av demokrater ha en utredning i kongressens egen regi.

Det kan konstateras i undersökningen att demokratiska väljare har mycket större förtroende för FBI än republikanska.

50 procent av amerikanska väljare har ett gynnsamt intryck av FBI, och inom den gruppen har 20 procentenheter mycket gynnsamt intryck. På samma sätt har 46 procent ett ogynnsamt intryck med undergruppen 26 procentenheter sam har ett mycket ogynnsamt intryck. Demokrater dominerar gruppen som har ett gynnsamt intryck, och republikaner den andra.

FBI lever på förtroende

FBI grundades 1908 och har traditionellt, historiskt, haft högt förtroende. Anslagen till den federala polisen kommer från kongressen, och kongressen har givetvis stort intresse av hur stort förtroende allmänheten har för FBI. Förtroendet sjunker allmänt för amerikanska samhällsinstitutioner, enligt undersökningar, och förtroendet för FBI som sådant sjunker i ungefär samma takt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter