70 personer förlorar sängplats inför vintern: ”Oerhört tragiskt”

Tre boenden med 70 sängplatser för hemlösa stänger snart. Malmö stad måste hitta någon som kan ta över verksamheten annars riskerar dessa människor att få sova på gatan i vinter.

Sydsvenskan rapporterar att Malmö stad har mindre än tre månader på sig att hitta någon som kan ta över boenden för hemlösa, alternativt måste kommunen driva boenden på egen hand. Totalt handlar det om 70 sängplatser fördelat på tre olika boenden som snart kommer att stänga.

Riskerar att hamna på gatan mitt under vintern

Lyckas inte Malmö stad lösa situationen inom tre månader försvinnner dessa 70 sängplatser, vilket skulle innebära att alla de hemlösa som använder sängplatserna hamnar på gatan – mitt under vintern!

Socialchefen på Skåne Stadsmission, Sandra Grahn, anser att situationen är mycket allvarlig. Grahn bekräftar att om inte Malmö Stad löser problemet så hamnar dessa människor på gatan eftersom de inte har någonstans att ta vägen.

Enligt socialstyrelsen fanns det 33 000 hemlösa i Sverige 2017, sedan dess har utvecklingen gått snett enligt landets många stadsmissioner och mörkertalet kan vara enormt.

Blågula Korset hjälper utsatta svenskar

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om hjälporganisationen Blågula Korset som fokuserar på att hjälpa de grupper som idag inte prioriteras. Blågula Korsets ordförande Eva Donell kommenterar situationen i Malmö som ”oerhört tragisk” och att hon verkligen lider med alla de som tvingas ut på gatan.

Blågula Korset fokuserar på alla de svenskar som inte får hjälp, berättar Eva Donell.

– Problemen med hemlöshet, fattigdom och våld i Sverige är något som vi har uppmärksammat och fokuserat på. Framförallt fokuserar vi på utsatta svenskar i 4 olika huvudgrupper, hemlösa, utsatta äldre, fattiga barnfamiljer och brottsoffer.

Enligt Eva Donell har samhället svikit de svenskar som hamnat i utsatthet.

– Jag har träffat så många människor som berättar om hur de möts av en känslokall byråkrati så fort de hamnat i knipa. Det är så många människor som idag inte får hjälp – trots att de betalat skatt ibland i hela sina liv.

Hjälp svenskar i utsatthet

Blågula Korset jobbar aktivt med att hjälpa utsatta svenskar. Deras verksamhet baserar sig helt och hållet på gåvor från de som gillar deras verksamhet. Läs mer om hur du kan stötta Blågula Korset här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter