73% av Trumps väljare tror på teorin om ”det stora folkutbytet”

Undersökningar visar att 73 procent av Trump-väljarna tror att det finns en plan för att ersätta vita amerikaner med mörkhyade invandrare

En ny undersökning från organisationen YouGov visar att 73 procent av Trump-väljarna i USA tror att Demokraterna ”försöker ersätta vita amerikaner med invandrare och färgade personer” som överväldigande röstar på det demokratiska partiet.

En liknande undersökning som publicerades av Yahoo News under förra veckan visar att 61 procent av Trump-väljarna trodde att amerikaner medvetet ersattes med invandrare som en del av en politisk agenda, men antalet har stigit markant inom loppet av bara en vecka.

Den senaste undersökningen frågade deltagarna om de höll med om påståendet att: ”Demokraterna försöker ersätta vita amerikaner med invandrare och färgade personer som delar Demokraternas åsikter.” Vid en undersökning av USA:s totala befolkning så anser just nu 32 procent att en politisk konspiration om ett avsiktligt folkutbyte överensstämmer med verkligheten. När Trump-väljare tillfrågas specifikt, skjuter den siffran upp till 73 procent, nästan tre fjärdedelar.

Bland Republikanerna som helhet tror 61 procent att en medveten konspiration pågår för att ersätta vita amerikaner med migranter som röstar på demokraterna. 10 procent av amerikanerna skyller denna konspiration på den inflytelserika judiska minoriteten i USA, medan 32 procent skyller på Demokraterna.

Något häpnadsväckande så visade undersökningen också att fler demokrater än republikaner vet vad den teorin om det stora folkutbytet är, vilket inte är förvånande med tanke på hur ofta vänsteraktivister entusiastiskt pratar om det.

I USA har otaliga vänsterprofiler, nyhetspersonligheter och politiker talat om oundvikligheten i att amerikaner av europeisk härkomst ska ”trängas undan” och de många fördelarna med denna ”ersättning”. Joe Biden själv har tidigare hävdat att amerikaner som demografiskt trängs undan var en ”källa till vår styrka” och något att vara ”stolt över.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter