80-åring våldtagen av afghan – ljuger trots spermabevis

Detta är en återpublicering från Blågula Korset.
Bakom rubriken i Samnytt 2024-05-03 “Ensamkommande fick jobb på hemtjänsten – våldtog 80-åring” döljer sig ett oerhört tragiskt fall av övergrepp där en dam i 80-årsåldern antagligen förlorar den sista illusionen av trygghet som hon hade i livet.

Övergreppet är extra absurt och allvarligt eftersom damen ifråga hade valt att bo på just ett “trygghetsboende”. Och att övergreppet skedde av den hemtjänstpersonal som borde finnas där för att hjälpa henne – inte för att beredas möjlighet att begå ett så här fruktansvärt övergrepp!

Från artikeln: “En man som arbetar inom hemtjänsten i Luleå åtalas för att ha våldtagit en brukare på ett ”trygghetsboende”. Mannen har kommit till Sverige som så kallat ensamkommande flyktingbarn…” samt “Den åtalade mannen heter Mones Afshar.

Han är enligt folkbokföringen 24 år gammal, kom till Sverige från Afghanistan under migrantkrisen och saknar anhöriga i landet. Hans ärende uppmärksammades av lokala medier, och han beviljades till slut permanent uppehållstillstånd i december 2018.

Nu åtalas Mones Afshar för att, i egenskap av anställd inom hemtjänsten, ha våldtagit en av hemtjänstens brukare – en kvinna i 80-årsåldern. Enligt åtalet har han ”fört henne till sängen, placerat henne på rygg och därefter genomfört ett vaginalt samlag.” Våldtäkten rubriceras som grov. Afghanen åtalas även för att ha stulit ett guldhalsband och en guldring från en 87-årig kvinna. Han nekar till båda brotten.”

Afghanen blånekar våldtäkt – trots spermabevis

Vidare ur artikeln: “När Mones Afshar med hjälp av persisk tolk förhörs av polisen nekar han överhuvudtaget till att något sexuellt utspelat sig mellan honom och kvinnan. När polisen i ett andra förhör frågar honom hur det kommer sig att hans sperma påträffats inne i kvinnans vagina, kan han inte förklara det.

– Nej, jag har ingen förklaring, säger han.

Pressad av de tekniska bevisen ändrar sig plötsligt Mones Afshar. Han påstår nu istället att det är den 60 år äldre kvinnan som förfört honom med kyssar och smek.

– Sedan började hon smeka mig och tafsa på mig…berättar han.”

Vi svenskar måste säga ifrån och visa vår omtanke om dessa brottsoffer

Inte en enda svensk borde behöva utsättas för den här typen av övergrepp, oavsett kön ålder och plats. Men givetvis är övergreppet extra allvarligt eftersom det dels äger rum mot en äldre försvarslös dam på ett så kallat “trygghetsboende”, och dels av en afghan som blånekar.

Afghanen borde uppenbarligen aldrig ha släppts in i Sverige, eller fått vara kvar i Sverige. Det här är ett svek utan dess lika från både de ansvariga politikerna och de anställda på både kommunen och trygghetsboendet mot i detta fall den brottsutsatta.

Det minsta man kan begära är därför att uppmärksamma inte bara själva övergreppet i sig utan även den brottsutsatta, som efter detta övergrepp lär bli traumatiserad för livet. Händelsen är givetvis extra tragiskt eftersom hon inte lär ha kvar så många år i livet, och dessa sista dagar borde ha fyllts med lugn och ro och trygghet, istället för detta uppslitande övergrepp. Det här skulle kunna vara din mamma, din mormor eller din farmor!

Vi på Blågula Korset vill därför ta initiativet till en insamling för henne, så att hon kan få blommor och en summa pengar som ett litet tecken på omtanke ifrån oss. Vill du vara med och bidra men en slant till denna utsatta dam?

Swisha då en gåva direkt till 123 118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag kan verkligen göra skillnad!

Känner du någon mer som behöver hjälp eller vill du själv bidra

PS. Det finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123 118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. När orden inte räcker till får vi varken bli stumma eller tysta. Då ska i stället kärleken till vårt folk och våra fränder lyfta vår smärtsamma längtan efter att göra något. Att på något sätt få göra något lite lite för att det är vår plikt och våra själars djupaste vilja.

    Den stackars kvinnan kommer garanterat att få ekonomisk stöd i ett visserligen ringa och otillräckligt, men ändå djupt kärleksfullt försök att få det vidriga kompenserat i någon liten mån.

    Till vår syster: Förlåt för att vi inte kunde vara där och försvara dig. Förlåt för att vi tillät landsförrädare att pervertera vårt älskade fosterland, det fosterland som skulle garantera din trygghet käraste syster.

    Till Tobbe och Eva: Er empati och upprördhet över det helt onödiga och ännu mindre acceptabla övergreppet är djupt rörande och synnerligen hedervärd. Dessutom är vi extremt många svenskar som känner på exakt samma sätt. Tillsammans ska vi ta tillbaka vårt älskade fosterland från dem som vill utrota oss.

    Se hur smärtans tårar transformeras till heliga svärd!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter