800 000 människor demonstrerar i Paris

Motståndet mot Macron och dennes påtvingade pensionsreform når nya nivåer. Sammandrabbningar med polis äger rum och demonstrationerna når enorma nivåer, bland annat i huvudstaden Paris.
Emmanuel Macron och Klaus Schwab på World Economic Forum. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum
Emmanuel Macron och Klaus Schwab på World Economic Forum. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum

Det folkliga missnöjet med president Emmanuel Macron fortsätter med ökande styrka. Under torsdagen har enorma demonstrationer ägt rum över hela Frankrike. Enligt fackförbundet Confédération Générale du Travail (CGT) är det över 3,5 miljoner människor som demonstrerat nationellt, varav 800 000 i huvudstaden Paris, något som myndigheterna försöker få ned till lite över en miljon nationellt och 119 000 i Paris, rapporterar France24.

Det har även förekommit flera sammandrabbningar med poliser och det förekommer rapporter och filmer som visar polisvåld mot demonstranter. Till och med Amnesty International har gått ut och krävt att de franska myndigheterna ska garantera demonstranternas säkerhet. Totalt har 12 000 poliser stationerats ut över hela Frankrike, varav 5 000 i Paris.

Flera strejker har ägt rum och både tågtrafik och elproduktion har begränsats när arbetarna gått ut i strejk.

”Innan pensionsreformen hade jag aldrig demonstrerat”, säger Valérie. ”I dag tror jag inte längre att vi kommer att kunna stoppa reformen. Men jag är här ändå, för att göra min ilska hörd.”
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter