tisdag, 27 september, 2022

USA: Abortföretag går in med miljardbelopp i mellanårsvalet 2022

Abortföretaget Planned Parenthood lanserar valkampanj för att aggressivt svara på ”attackerna” mot aborträttigheter

Planned Parenthood och två lobbyorganisationer som verkar för utökade aborter tillkännagav på måndagen att de kommer att spendera motsvarande 1,5 miljarder kronor på det amerikanska mellanårsvalet i november 2022. Fokus i kampanjen kommer att ligga på delstater som kallas ”battlefield states” – delstater där den folkliga opinionen överväger att gå mot en mer begränsad form av abortlagstiftning.

Den ovanliga valkampanjen är en del av organisationens ansträngningar för att säkra förekomsten av aborter över hela USA. Planned Parenthood Action Fund kallar valsamarbetet med NARAL Pro-Choice America och Emily’s List för en ”gemensam investering”.

Själva beskriver de att kampanjen är avsedd: ”att aggressivt svara på de aldrig tidigare skådade attackerna mot sexuella och reproduktiva rättigheter och aborträttigheter över hela landet och öka väljarnas medvetenhet om de lagstiftare som är skyldiga. .”

Nyligen läckta dokument visar att USA:s högsta domstol i slutet av juni ska avgöra ett fall som involverar en abortfråga i Mississippi med stöd av republikanerna, som har potential att ändra eller vända på 1973-års feministiska prejudikat som kallas ”Roe mot Wade”, vilken legaliserade abort i hela landet.

I väntan på högsta domstolens beslut har republikanska delstatslagstiftare antagit allt strängare abortförbud. Hittills har fem delstater stiftat lagar under 2022 som förbjuder abort tidigare under graviditeten än vad ”Roe mot Wade” ger utrymme till.

Abort som inkomstkälla

Cirka 40 procent av Planned Parenthoods budget finansieras genom offentliga federala medel, men sedan år 2015 är det känt att organisationen ägnar sig år illegal försäljning av kroppsdelar från aborterade foster. Det rör sig främst om hjärta, lever och lungor från foster som säljs vidare till medicinska forskningsanläggningar.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september