AFD kan välkomnas tillbaka till EU-grupp

Alternativ för Tyskland fick sex nya mandat i EU-valet och är nu en kraft att räkna med. Nu ska Marine Le Pen och andra nationalistiska partiledare hålla ett möte där de bland annat ska diskutera om AFD kan välkomnas tillbaka till EU-gruppen ID.
Maximilian Krah blir politisk vilde i EU-parlamentet efter att han tvingats lämna AFD. Foto: Wikipedia

Både Alternativ för Tyskland (AFD) och franska Nationell samling ökade starkt i EU-valet. Nationell samling blev största parti i Frankrike, och i Tyskland ökade AFD med sex mandat och fick 15,9 procent av rösterna.

Tidigare i år uteslöts AFD ur partigruppen ID efter att toppkandidaten Maximilian Krah gjort uttalanden om att inte alla SS-män var brottslingar under andra världskriget. Nu har partiet enligt Omni uteslutit Krah, som kommer sitta som politisk vilde i EU-parlamentet.

– Många av de 900 000 SS-männen var bönder. En stor andel var förmodligen krigsförbrytare, men inte alla, sa politikern när det begav sig.

Möte med Salvini

Nu kan det bli aktuellt för AFD att återvända till ID-gruppen, rapporterar den italienska tidningen Ansa. Under onsdagen ska Marine Le Pen från Nationell samling träffa bland andra italienska Legas partiledare Matteo Salvini för att diskutera om AFD kan släppas in i ID-värmen igen. Enligt Ansa är det AFD som har bett om att få släppas in i gruppen.

Att AFD kan bli återupptagen i den förhållandevis radikala ID-gruppen tas upp av EU-journalisten Henrik Brors, som kommenterar det hela på X:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter