AFD-politiker knivhuggen – vänsterextremister kan ligga bakom

Nu har ännu en brutal knivattack skett i tyska Mannheim. Denna gång attackerades en 62-årig lokalpolitiker från Alternativ för Tyskland på ett torg av flera gärningsmän. Politikern ingrep när en av gärningsmännen rev ned en affisch, och vårdas nu på sjukhus för knivskador. De båda dåden kan få en stor inverkan på opinionen i landet.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om den brutala knivattacken i tyska Mannheim den 31 maj, där en afghansk migrant gick till attack mot invandringskritikern Michael Stürzenberger och knivhögg en polis till döds.

Markus Frohnmaier. Foto: afdbundestag.de

Nu har ännu en knivattack skett i Mannheim, rapporterar tidningen Bild. Denna gång var det en lokalpolitiker från Alternativ för Tyskland som drabbades då han ingrep efter att han försökt hindra gärningsmannen från att riva ned partiets valaffischer.

Totalt ska tre personer ha varit inblandade i attacken, men vilka roller de hade är ännu oklart. Enligt Bild har en person gripits misstänkt för attacken.

Kan röra sig om vänsterextremister

Politikern, som av Bild benämns som 62-årige Heinrich, vårdas i skrivande stund på sjukhus för sina skador. Enligt Alternativ för Tysklands statsordförande Markus Frohnmaier finns det obekräftade uppgifter som talar för att gärningsmännen var vänsterextremister.

Efter de två attackerna i Mannheim talar mycket för att stödet för Alternativ för Tyskland kommer att öka inför EU-valet. Dådet har enligt tidningen Junge Freiheits chefredaktör Dieter Stein ”skakat om allmänheten”, och sätter fingret på både islamistiskt och vänsterextremt våld.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter