AFS valkompass trendar – nu avfärdar Kasselstrand kritiken från media

Media förfasas över att en valkompass som Alternativ för Sverige ligger bakom kommer högt upp när man googlar. En forskare vid SOM-institutet på Göteborgs universitet säger att valkompassen saknar fullständig information, en uppgift som partiledare Gustav Kasselstrand tillbakavisar i en kommentar till Frihetsnytt.

Vänstermedia, med tidningen ETC i spetsen, förfasar sig att det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige ligger bakom en valkompass som kommer högt upp om man söker på ordet inför EU-valet. Varför det skulle vara ett problem framgår dock inte, men Omni tycks ha frågat en forskare vid SOM-institutet, Patrik Öhberg, om det är att räkna som ”desinformation” då han svarar följande:

– Jag skulle kanske inte kalla det desinformation, men det är uppenbart ofullständig information i alla fall.

Rubrik från vänstertidningen ETC.

Även journalisten Emanuel Karlsten skriver enligt Omni att valkompassens frågor är ”utvalda till Alternativ för Sveriges fördel”, något som partiledaren Gustav Kasselstrand avfärdar i kommentarer till Frihetsnytt.

– Vem som tagit fram valkompassen är helt ointressant i sammanhanget, det viktiga är att den är korrekt kalibrerad vilket den är (primärt med hjälp av AI). Alla får därmed det parti som bäst stämmer överens med deras åsikter, säger Kasselstrand och utvecklar:

– Så endast om man håller med Alternativ för Sverige, får man upp oss som ett alternativ, inte annars. Detta är enkelt att kontrollera för vem som helst genom att göra kompassen. Om man är mindre kritisk till EU än vad vi är, får man upp Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, och är man väldigt EU-positiv rankas något av de andra partierna som närmast (givetvis avgörs procentfördelningen även här av exakt vilka svar man givit).

Fanns det någon anledning att ni inte var tydliga med att ni som parti ligger bakom valkompassen?

– Eftersom vårt parti förbjuds att vara med i andra valkompasser, var det nödvändigt att ta fram en egen. Om vi skulle ha skrivit med Alternativ för Sverige som avsändare skulle användare felaktigt kunna tro att detta var en kampanjsida för oss, så därför framgår det inte på sidan. Däremot kan som sagt vem som helst kolla upp det med en enkel sökning på internet. Hade vi velat dölja det hade vi registrerat valkompassen på en privatperson.

Valkompassen går att se här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Vöxjö Polis som ville tvinga ner AFS att stå under en järnvägsbro i et mörkt hörn av ett torg, där inga människor går eller sitter, och där det inte ens finns elektricitet till högtalare och mikrofon, är däremot ett stort demokratiskt problem. Jag anser polischefen skall sparkas och anhållas för förföljelse av politiskt parti samt för valpåverkan.

  2. Media/Politiker använder SD som det svarta får man ska gå och rösta på om man är missnöjd med deras kärnfrågor; massinvandring, EU, ockupation av USA, massmord genom injektioner osv. SD har fattat galoppen och anpassat sig som kontrollerad opposition, och vill såklart inte gå ur EU, eller protestera mot nått som förargar husse. De som bara tittar på Riks vet nog inte ens om vad DCA är för något, och dom har inga begrepp om vad AFS är för dom vågar inte bjuda in Kasselstrand!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter