Ledaren 21: All fattigdom beror på Aftonbladet

Eftersom stora delar av Europas arbetarklass nu dras ner i fattigdom inser Aftonbladet att det finns risk för att mer handlingskraftigt missnöje tar plats i politiken – ett missnöje som skulle kunna drabba både elitdyrkande politiker och kostsamma invandrare.

Det är den ofta insiktsfulla kulturskribenten Åsa Linderborg som i dagens krönika drar paralleller mellan dagens europeiska situation och det tyska 30-talet. Inte en dag för tidigt – nationalister frågar sig sedan länge varför journalister och politiker oavbrutet varnar för ”30-talet” samtidigt som de själva gör allt för att återskapa det tyska 20-talet.

Invasioner kostar pengar

I 1920-talets Tyskland hade man problem. Många män var sönderskjutna, industrin var utplundrad och ekonomin kollapsad. Viktiga delar av Tyskland hade avskilts till andra länder. På grund av märkliga avtal med det första världskrigets segrarmakter stod staten under ett starkt utländskt inflytande och var belastad med astronomiska avbetalningsplaner.

Nutidens europeer har det betydligt bättre, 100 år senare. Men vi har haft en annan belastning som dåtidens tyskar aldrig behövde uppleva. Vår belastning är en veritabel invasion från u-länderna – med åtföljande våldtäktsvåg.

Invasion? Ägnar sig Frihetsnytt åt överord? Döm själv: Frankrike hade 111 miljoner invånare vid den tyska invasionen 1940. Man invaderades av 3,5 miljoner tyskar – motsvarande drygt 3 procent av befolkningen. Svenskarna, högst 8 miljoner till antalet, har de senaste årtiondena tillförts kanske två miljoner muslimer. Och detta enligt en plan som gjordes upp av mediamakten långt över huvudet på svenska folket och definitivt mot dess vilja.

Att en sådan invasion påverkar arbetarklassens situation negativt torde ingen seriös ekonom bestrida. I en bisats i Åsa Linderborgs läsvärda krönika i erkänner hon att förfallet av det arbetande folkets levnadsvillkor i hela Europa väsentligen beror på den enorma invandringen.

Look who’s talking

Det faktum att Linderborgs egen tidning under årtionden propagerat för invandring och systematiskt förföljt svenska invandringskritiker, förtjänar uppenbarligen inte ens en anmärkning i marginalen.

Linderborg har givetvis rätt i att all fattigdom inte kan ”skyllas på” invandringen. Men all fattigdom kan skyllas på Aftonbladet. Nåja, inte Aftonbladet ensamt men ni förstår vad jag menar. Makthavarna du aldrig valde styr Aftonbladet i bakgrunden och samma personer styr och likriktar Europas alla massmedier.

Massmedia har krävt massinvandring och politikens syltryggar har levererat.

Eliten har bjudit på mer än invandring

Om vi ska fortsätta tala om ekonomi är det som sagt inte bara folkomflyttningarna som bär skulden till arbetarklassens bekymmer. Långt därifrån – eliten har bjudit på mycket mer.

  • Den laboratorieskapade ”pandemin”, vars motåtgärder i form av lydnadsexercis, övervakning och indragna rättigheter var själva målet med övningen. Med detta lilla knep ödelade eliten miljoner människors ekonomi samtidigt som miljardärerna, bankerna, deras talesmän och deras hedgefonder håvade in storkovan. Massmedia marknadsförde narrativet. Massmedia dolde motsägelsefulla fakta. Massmedia tystade kritikerna.
  • Den hämningslösa nytryckningen av dollar, i kombination med Europas håglösa efterapande av varje åtgärd från den bankirstyrda amerikanska centralbanken, utlöste en okontrollerad inflation. ”Tack så mycket, vi förstår att det var oundvikligt” säger väljarna. Detta beror på att exempelvis Aftonbladet täcker upp för alla elitens påhitt. Arbetarna informeras i vanlig ordning om att deras överhuvuden gör allt för att hjälpa dem.
  • Finanseliten i sina privatjetplan har under åratal tröttat oss med sitt högdragna snack om hur mycket de själva bryr sig om naturen – och berättat att vi andra genast måste höja skatten, sänka industrin och duscha kallt. Endast vi kan rädda planeten. Hittills har denna falska miljörörelse bara varit ett irritationsmoment i bakgrunden – och en trevlig sysselsättning för håglösa överklassflickor. När samma aktörer nu lyckats hetsa Europa till ekonomiskt krig mot sin största energileverantör blir den onödiga energikrisen snabbt förvärrad och växer till ett handfast problem. Den roll som Aftonbladet, även kallad ”Aftonhoran” haft i upploppet till energikrisen är inte mer smickrande än tidningens roll i låtsaspandemin och inflationen.

Är allt Aftonbladets fel?

Jag håller med Åsa Linderborg: Allt är inte bidragsinvandrarnas fel. Jag vet emellertid inte om Åsa håller med mig om att allt är hennes fel. Men jag hoppas höra av henne i kommentarsfältet. I motsats till Aftonbladet har Frihetsnytt faktiskt ett kommentarsfält för sina prenumeranter. Frihetsnytt prenumererar på Aftonbladet Plus, så det är inte för mycket begärt att Aftonbladet prenumererar på Frihetsnytt.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter