Aftonbladet låtsas stå på folkets sida

Har stått bakom politiken som gör de redan fattiga fattigare

En Aftonbladetartikel riktar skarp kritik mot den avgående Riksbankschefen Stefan Ingves och hur räntehöjningen som meddelades idag drabbar de fattiga hårt och gynnar ett litet fåtal med högst inkomster. Men Aftonbladet låtsas inte om att de under många år har stöttat den politik som gör just de fattiga fattigare. En skarp kritik mot finanseliten i form av bankerna lyfts fram, men Aftonbladet glömmer medvetet att nämna att de ägs av just denna finanselit.

Riksbanken meddelade idag att styrräntan kommer att höjas med 0,75 procentenheter till 2,5 procent. Finanselitägda tidningen Aftonbladet uttrycker ”bekymrat” att detta kommer att drabba låntagarna hårt i dessa ekonomiskt redan mycket ansträngande tider, men också de utan lån som kommer att få betala ännu mer via skatten. Men framförallt kommer det innebära ”tiotals miljarder direkt ned i fickan på de svenska storbankerna”, som artikelförfattaren Andreas Cervenka skriver.

Belyser problem som deras ägare själva har skapat

Cervenkas artikel problematiserar kring hur Riksbankens agerande har lett till ökade förmögenhetsklyftor och att storbankerna gör rekordvinster med lyckliga bankdirektörer som följd, men han låtsas inte med ett enda ord om att hans arbetsgivare Aftonbladet, tjänstvilligt har stött den politik som har gjort just de fattiga fattigare och de redan rika rikare.

Pandemin blev till klirr i kassan för vissa

Vi kunde se det extremt tydligt under den så kallade pandemin, där de rikaste blev väldigt mycket rikare tack vare försäljning av vaccin, testkit, munskydd, handsprit och liknande produkter och tjänster. Även skaparna av digitala mötesplattformar hade glada dagar då många andra förlorade sina företag och arbeten. Allt detta hade Aftonbladet inget problem med då – tvärtom.

Under många år stämplade och förföljde Aftonbladet människor som påtalade den höga invandringen som bland annat hade som syfte att sänka lönerna genom att skapa en stor arbetskraftsreserv för att finanseliten skulle kunna tjäna mer pengar. Idag när vindarna vänt och kritik mot den höga invandringen är legitim, stämmer även Aftonbladet och deras kollegor inom propagandamedia in i kritiken.

Låtsas stå på folkets sida nu

Detta hyckleri vill Aftonbladet nu inte kännas vid utan låtsas istället stå på folkets sida och beskriver hur den ekonomiska utvecklingen gestaltat sig de senaste åren:

”De samlade inkomsterna, inklusive från kapital, föll för de 25 procent fattigaste svenskarna i fjol medan de steg för de tio procent rikaste och ännu mer för den översta procenten av befolkningen. Allra bäst gick det för de 0,01 procent med högst inkomster.”

Men tills nu har Aftonbladet inte gjort något annat än gått sin husses ärenden och drivit agendor om en så kallad pandemi, klimathysteri, terror- och krigshot och vad som helst som kan göra att deras ägares plånböcker fylls lite till. Medan vanliga människor och företagare får det allt svårare.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter