Agendamedia har valt ny centerledare

Av två kandidater till ny partiledare för centerpartiet kan vi glömma den ena – Helena Lindahl. Den som vill vinna ett vad om vem som ska gå segrande ur striden bör satsa på Emma Wiesner – det gör nämligen DN och SVT.

När Annie Lööf blev Centerledare 2011 reflekterade partimedlemmarna över vem som egentligen hade utsett henne. I ett detaljerat blogginlägg visade centerpartisten Rune Lanestrand hur DN och SVT, under ledning av det inflytelserika syskonparet Willy och Margit Silberstein, gav partiets årsstämma i Åre ett erbjudande som inte gick att säga nej till: Annie Lööf och ingen annan skulle väljas till partiledare.

Lanestrand konstaterade redan före årsstämman att ”Centerns 552 ombud kan gott bespara sig resan till Åre. Annie Lööf är redan vald av medierna. Samma medier som prisat centern för en öppen och demokratisk nomineringsprocess.”

Helena Lindahl problematisk

I år ser det ut som om historien upprepar sig. Den första kandidat som anmälde sig som efterträdare till Annie Lööf var Helena Lindahl från Västerbotten. Men att vara ledare för ett svenskt riksdagsparti är ingen uppgift för självständiga människor som Helena Lindahl. Hon var den enda centerpartistiska riksdagsledamot som röstade nej till Stefan Löfvén som statsminister i samband med 2019 års blocköverskridande överenskommelse för att frysa ut SD. Helena Lindahls kandidatur stöddes av en lång rad centerpartister från hela landet, i en debattartikel som de publicerade i SvD den 26/9. Frihetsnytt kommenterade dagen därpå.

72 timmar senare: Wolodarsky hittar ny kandidat

Idag, fyra dagar efter partiaktivisternas kungörande av Lindahls kandidatur, presenterar Dagens Nyheter sin egen kandidat, nämligen EU-parlamentarikern Emma Wiesner. Wiesner presenteras märkligt nog som ”först ut att kandidera till ny Centerledare”. EU-politikern får ett veritabelt idolporträtt i DN med hela fem vackra fotografier – framför röd stuga, med och utan hund, allt i den uppländska naturen. Att Wiesner inte alls var den första kandidaten och att hon huvudsaklingen uppehåller sig i Bryssel bekymrade varken DN-journalisterna eller tidningens chefsredaktör Peter Wolodarsky.

Tre timmar efter DN:s stora reportage om Emma Wiesner publicerade SVT en förkortad version av samma sak. Vad gäller Helena Lindahl råder fullständig tystnad från de båda agendasättande mediejättarna.

Frihetsnytt har sökt Rune Lanestrand för en kommentar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter