Äggades – då slår högerpolitikern tillbaka

Den franske politikern Éric Zemmour – som lyfts fram som ett radikalare alternativ än Marine Le Pen – väckte uppmärksamhet efter att ha slagit tillbaka mot demonstranter som knuffades och kastade ägg. Politikern var på ön Korsika för att valarbeta när han attackerades av vänsterextremister.
Éric Zemmour. Foto: Wiki/
www.flickr.com/photos/195437467@N02/52071182404/

Éric Zemmour är partiledare för franska Reconquête och har lyfts fram som ett radikalare alternativ än Marine Le Pen och partiet Nationell samling. Han har tidigare dömts för hets mot folkgrupp efter att ha sagt att så kallade ensamkommande flyktingbarn är ”tjuvar, våldtäktsmän och mördare”, något som BBC rapporterade om. Zemmour har även beskrivits som antisemit, trots att han är av judisk härkomst.

Slog tillbaka mot demonstranter

Nu har politikern väckt uppmärksamhet efter en vänsterattack på ön Korsika. Zemmour var på plats för att valarbeta inför EU-valet i sommar när han attackerades av vänsterextremister. Extremisterna kastade ägg och vatten på politikern och en kvinna ska även ha försökt att knuffa honom.

Zemmour backade dock inte undan från demonstranterna, och nu sprids videoklipp på politikern där han slår mot den kvinna som kastade ägg på honom efter att hon närmat sig politikern och hans grupp. Zemmour har ännu inte uttalat sig om videoklippet, men Aftonbladet skriver att en partikollega uppger att högerpolitikerns slag var en ”ren självförsvarsreflex”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Enda lösningen på vänstervåldet är att ge tillbaka 7-falt. 🤔

  fast när vi försvarar oss är polisen på hugget …

  Nu förstår jag varför en viss rörelse hade något som hette ” stormavdelningen ”

  Det var unga män som rent fysiskt såg till att talare fick tala i fred och att åhörare inte fick sten och annat kastade på sig.

  här har vi tyvärr polis som lyder order från drägget ….😭 man blir bedrövad.

  T.e.x minns jag när klimatfjompar satte sig i vägen för bussar och annan trafik nere vid Strömbron /Kungsträdgårdsgatan……en polis går fram och frågar vänligt hur länge dom tänker sitta där….!!! Jag såg och hörde..jag var på väg till WÅAB-båten.

  Det var helt overkligt. Om jag satt mig där med STOPPA FOLKUTBYTET hade polisen varit rejält hårdhänta och jag varit bortförd på fem sekunder.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter