AI-expert: föräldrar kommer att välja ”digitala bebisar” framför riktiga barn inom 50 år

Rädsla för klimathot och överbefolkning kommer få föräldrar att skaffa ”digitala bebisar” liknande japanska Tamagotchi hellre än riktiga barn enligt Storbritanniens ledande expert på artificiell intelligens

En expert på artificiell intelligens, AI, säger att inom 50 år kommer föräldrar att välja att få ”digitala avkommor” som bara finns i ”Metaverse” på grund av oro över klimathot och överbefolkning. Förutsägelsen gjordes av Catriona Campbell, som beskrivs som ”en av Storbritanniens ledande experter inom artificiell intelligens.”

Enligt Campbell, som intervjuas av The Guardian, kommer föräldrar att bestämma sig för att skaffa digitala bebisar, en uppdaterad version av japanska Tamagotchi – digitala husdjursleksaker, av samma skäl som de redan väljer att inte ha riktiga barn, nämligen ”oro för klimatförändringar, överbefolkning, de stigande kostnaderna för uppfostra ett barn.”

AI-experten säger att cyberrymdens bebisar så småningom kommer att vara omöjliga att skilja från riktiga barn genom utvecklingen av 6G-nätet och internet of the senses, sinnenas internet. ”Fördelen” med cyberbarnen är att om ”föräldrarna” tröttnar på dem, kan de bara säga upp dem som de skulle göra ett månatligt Netflix-abonnemang.

Campbell säger att virtuella barn kommer att se ut som du, och du kommer att kunna leka med och gosa dem. De kommer att kunna simulera känslomässiga svar såväl som tal, som kommer att sträcka sig från ”googoo gaga” till att lära sig prata när de blir äldre.

Artikeln säger också att oro för att de digitala bebisarna bara skulle vara ”läskiga dystopiska dockor” som kan slås på och av är ”gammaldags”. ”Tänk på fördelarna: minimal kostnad och miljöpåverkan. Och mindre oro”, tilläggs det. Intervjun kan enkelt identifieras som ett exempel på globalistisk propaganda, främst riktad mot vita västländer, som redan ser födelsetalen snabbt sjunka. Avsikten bedöms vara ett led i social ingenjörskonst som bygger på att övertyga européer att inte skaffa barn – något som haft katastrofala konsekvenser för Ungern innan landet lyckades vända trenden.

Vad är Metaverse?
Inom futurism och vetenskap är Metaverse en iteration av Internet som en enda, universell och uppslukande virtuell värld som upplevs genom användningen av Virtuell verklighet, VR, förstärkt verklighet, AR, blandad verklighet, MR, utökad verklighet, XR, multisensorisk utökad verklighet och simulerad verklighet. I dagsläget är en Metaverse ett nätverk av virtuella 3D-världar fokuserade på social anslutning.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter