Åkesson: ”100% av våldet har att göra med migrationen”

Jimmie Åkesson är tydlig i sin uppfattning om att det eskalerande våldet har en direkt koppling till migrationen. Medan vissa hyllar Åkessons uttalande finns det andra som tycker att analysen är halvfärdig.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ”har svårt att se” någon annan förklaring än att det är migrationen som ligger bakom det kraftigt eskalerande våldet. Detta rapporterar Expressen.

– 100 procent av våldet har bara att göra med migrationen, säger Åkesson under ett besök på Migrationsverket försvar i Åstorp på tisdagen.

– Hade vi inte haft den ansvarslösa migrationspolitiken som vi haft hade vi inte haft möjlighet att låta den här typen av strukturer att frodas. Vi hade inte haft människor som föds i Sverige men mentalt kanske lever i en annan del av världen eller som hittar sin främsta identitet i de här gängen eller klaner, utvecklar Åkesson resonemanget.

När Åkesson får frågan på hur problemet skulle lösas säger han att man ska titta närmare på om man kan involvera militären för att stödja polisens arbete.

Tobbe Larsson: Analysen är inte ens halvklar

Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt
Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt

Tobbe Larsson, politisk kommentator på Frihetsnytt, tycker att Åkessons uttalande är felaktigt. Larsson anser att påstå att migrationen ligger bakom allt våld är en kraftig förenkling. Vidare tycker han att det måste gå från tomma ord till praktisk handling.

Varför är analysen halvklar?

– Det är alldeles uppenbart varför analysen är halvklar. En bra jämförelse är när bonden öppnar dörren till hönshuset och räven kommer och äter upp hönsen. Att säga att det till 100 procent är rävens fel är felaktigt. Givetvis är det bonden som öppnade dörren som bär det största ansvaret.

Och vilka är det som öppnade dörren till Sverige?

– Det är våra ryggradslösa politiker som lät sig köpas av finanseliten som öppnade dörren. Att skälla på räven för att han äter upp hönsen utan att adressera och skälla på de som verkligen bär ansvaret är naivt. Det är fega politiker och finanseliten som bär ansvaret.

Tycker inte du att sådana här uttalanden är bra?

– Jo, självklart tycker jag det. Men det måste bli mer än bara ord och signalpolitik. Det måste gå till handling. Därför har Frihetsnytt med ett antal andra fria medier planer på att arrangera en stor kärleksmanifestation för Sverige och mot våldet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter