Åkesson: ”Ärligt talat, gängvåldet beror på migrationen”

Jimmie Åkessons står fast vid sitt uttalande om att 100 procent av våldet beror på invandringen. Till kritikerna och de gamla partierna säger han: ”Jag trodde i min naivitet att vi passerat stadiet av total förnekelse.”

Sverigedemokraternas (SD) partiledare Jimmie Åkesson sa tidigare i veckan att ”100 procent av våldet har bara att göra med migrationen”, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Uttalandet väckte mycket kritik från de som menar att man inte kan göra sådana grova generaliseringar. Men Åkesson låter sig inte påverkas utan står fast vid sitt uttalande. Han menar dock att någon procent kan förklaras av andra faktorer skriver han i en debattartikel i Expressen.

– Man kan självklart tycka att ”hundra procent” är en väl tilltagen uppskattning. Om man analyserar på djupet är även jag öppen för att det kan finnas några procent som förklaras av andra faktorer. Till exempel är kombinationen av ansvarslös invandringspolitik, kravlös integrationspolitik, slapp kriminalpolitik och politikers strutsmentalitet en sällsynt farlig cocktail. I synnerhet i ett land som Sverige, med historiskt homogen befolkning, hög tillit och brett utbyggda system för det gemensamma, skriver Åkesson i Expressen.

De gamla partierna får inte upp huvudet ur sanden

SD-ledaren förvånades ”storligen” av reaktionerna på hans uttalande och skriver att han trodde i sin ”naivitet att vi passerat stadiet av total förnekelse”.

Åkesson avslutar sin debattartikel genom att ge en känga till de ”gamla partierna” som han menar bär ansvaret för att Sverige blivit ett otryggt land.

– De gamla partiernas ansvarslösa politik och oförmåga att få huvudet ur sanden har förvandlat vårt trygga Sverige till oigenkännlighet. För ett år sedan röstade svenska folket för maktskifte och för förändring. Uppenbarligen var den signalen inte tillräckligt tydlig för S, MP, V och C. De fortsätter blunda för verkligheten och motarbetar den politik som kan vända utvecklingen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter