Åkesson om trollkonton: ”Alla partier har det”

Drevet om Sverigedemokraternas påstådda ”trollfabriker” och ”trollkonton” fortsätter. I en debatt mellan Magdalena Andersson (S) och Jimmie Åkesson (SD) framkom det vad som är Socialdemokraternas agenda i det hela. Sedan lyftes frågan om Sverigedemokraterna är det enda partiet som har sådana konton.

Etablissemanget har på olika sätt försökt utnyttja Kalla Faktas ”avslöjande” om Sverigedemokraternas (SD) så kallade ”trollkonton”. Media har försökt så split inom Tidösamarbetet, mellan SD och regeringspartierna. Samtidigt försöker Socialdemokraterna (S) utnyttja detta för att inskränka yttrandefriheten på internet.

Under torsdags kvällen möttes Jimmie Åkesson och Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson i en debatt i SVT Aktuellt.

Socialdemokraterna vill flytta fokus

Andersson passade på att kalla Åkessons beteende för ”osvenskt”. Hon hävdade att det egentligen borde ha varit statsminister Ulf Kristersson som var på plats och ”stå upp för Sverige och svenska folket”. Att Andersson på något sätt verkligen bryr sig om svenskarna ifrågasattes skarpt av Åkesson.

Hela den här debatten har gått ut på att Socialdemokraterna ljuger om vad det är vi faktiskt. Socialdemokraterna har ju fått den här valrörelsen dit de vill, så de slipper prata om hur de sviker svenska folket i Bryssel, hur man fortsätter föra en politik för större invandring till EU genom sin EU-kommissionär [Ylva Johansson, red. anm.], hur man ska lura på svenska folket att tvångsrenovera sina villor för en halv miljon kronor, sade han.

Han fortsatte med att betona att hela diskussionen om trollkonton bara handlade om att flytta fokus för S. Han sade även att Andersson ”ljuger” om att SD ägnar sig svartmålning och desinformation.

”Attack” när man kritiserar ”fel” media

Henrik Jönsson. Skärmavbild: Youtube/ Henrik Jönsson
Henrik Jönsson. Skärmavbild: Youtube/ Henrik Jönsson

Vad gäller det så kallade ”avslöjandet” säger Åkesson att ingen redaktion inom etablerad media har ställt några kritiska frågor. Istället har man pumpat ut den bild som ges av Kalla Fakta. När han kritiserar hur medierna arbetar hävdar Andersson att han attackerar den svenska journalistkåren och anser att politiker ”måste finna sig i att bli granskade”.

Så lät det dock inte i februari när Andersson gick till attack mot opinionsbildaren Henrik Jönsson, eftersom han hade framfört kritik mot S. Andersson försökte antyda att Jönsson finansierades av Ryssland, men hennes uttalande sågs som så grovt att hon fick en stor del av svenska folket och även media emot sig.

”De flesta partier har det här”

Han betonade även att kontona som pekas ut som ”trollkonton” ägnar sig humor och satir, samt att de inte är något hot mot demokratin”. Han förklarade även att många sverigedemokrater har varit utsatta för ett sådant hat, från bland annat S, att man har valt att vara anonym för att slippa det. Enligt Åkesson är den sortens konton något som förekommer inom de flesta partier.

– Jag tar gärna en seriös diskussion om det moraliska aspekten i att man har den här typen av konton. För i ärlighetens namn, de flesta partier har det här på något sätt. Alla befinner sig i en gråzon.

Andersson får därefter själv frågan om S har haft sådana konton, vilket hon hävdar inte har skett med godkännande från partistyrelsen, ”om sådana skulle finnas”. Detta trots att det avslöjats att S med all sannolikhet har organiserade trollkonton.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter