Åkesson rasar efter Anderssons lögner

Magdalena Andersson har blivit påkommen med att sprida lögner om Jimmie Åkesson. Nyheten får Åkesson att rasa som frågar sig hur länge Andersson egentligen kan vara partiledare för Socialdemokraterna och påstår att Andersson har blivit en reell säkerhetsrisk.

Under måndagen fick Magdalena Andersson en ledare publicerad i den tyska tidningen Vorwärts som ägs av Tysklands socialdemokratiska parti. I ledaren går Andersson till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna som hon menar driver på ”hot och hat” till nya nivåer.

Det som har fått Jimmie Åkesson reagera är en felcitering som Andersson gör. I sin ledare skriver hon att Åkesson sagt att ”alla moskéer bör konfiskeras och rivas” vilket är ren lögn.

Det Åkesson i själva verket har sagt är att moskéer bör rivas eller konfiskeras om de sprider ”antidemokratisk, antisvensk, homofob, antisemitisk propaganda” eller desinformation om det svenska samhället.

Skyller på felöversättning

Andersson och hennes parti försöker i efterhand hävda att det hela handlar om en felöversättning från tidningens sida, men det är något som Åkesson inte köper.

– Det är ingen trovärdig förklaring, särskilt inte mot bakgrund av hur hon den senaste tiden beslagits med såväl lögner som spridande av konspirationsteorier. Dessutom är Magdalenas tyskakunkaper enligt uppgift alldeles utmärkta, så det här luktar desperat efterhandskonstruktion lång väg, skriver Åkesson i en kommentar enligt Aftonbladet.

Magdalena Andersson är en säkerhetsrisk

Enligt Åkesson handlar det om att Andersson och S försöker att ”piska upp hat” mot sina motståndare och menar att Andersson har blivit en ”reell säkerhetsrisk” för Sverige.

– Magdalena Anderssons oförmåga, desperation och rena slarv börjar bli en reell säkerhetsrisk för Sverige. Just när det avslöjats att hon och socialdemokraterna har släppt in en person med islamistkopplingar i maktens korridorer så har hon mage att sprida missvisande lögner om andra partiers politik, naturligtvis i syfte att piska upp hat mot sina politiska motståndare, skriver han i en kommentar till Aftonbladet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter