Åkesson sågar könsbyteslagen – men vad gör han?

Under gårdagen röstades könsbyteslagen igenom med en förvånande liten del som röstade mot lagen. Nu går Jimmie Åkesson ut och sågar den, men är han beredd att göra något åt saken?

Under gårdagen röstade riksdagen igenom könsbyteslagen vilket Frihetsnytt rapporterade om. Förvånande med omröstningen var att bara 94 personer röstade emot lagen.

– Det har varit en stor mediestorm kring denna lag. Man snackande om att 80 procent av Moderaterna var emot lagen, men vad var det som hände? Varför röstade man inte emot lagen när det väl gällde? säger Tor-Björn Richthoff Änglasjö till Frihetsnytt.

Enligt Richthoff Änglasjö visar omröstningen att politikerna i riksdagen är ”fegisar” som inte vågar stå upp för sina åsikter.

– Det var väldigt livat i media, men vad hände med handlingen? Detta visar att majoriteten av riksdagsmännen är fegisar, i synnerhet i Moderaterna. Varför vågade dessa 80 procent inte trotsa partipiskan? Jo – de är fegisar och inget annat. De vek sig för partipiskan, säger Tor-Björn Richthoff Änglasjö.

Jimmie Åkesson: Riv upp könsbyteslagen

Sverigedemokraternas (SD) partiledare, Jimmie Åkesson, är starkt kritisk mot att könsbyteslagen gick igenom. Kritiken riktas även mot de två partier han samarbetar med, Moderaterna och Liberalerna.

Till SVT säger Åkesson att han är ”oerhört besviken” på Moderaterna och Liberalerna som drivit igenom lagen.

– Jag tycker det är bedrövligt, jag tycker det är bedrövligt att man så lättvilligt röstar igenom ett förslag som uppenbarligen saknar stöd hos befolkningen. I ett fall där det handlar om barn som det gör i detta fallet så blir det ännu mer känsligt. Jag tycker det är ett beslut som behöver rivas upp, säger Åkesson till SVT.

Men trots sina hårda ord tänker inte Åkesson pressa frågan vidare, trots de tidigare rapporteringarna i media som säger att SD skulle riva upp regeringssamarbetet om könsbyteslagen gick igenom. Till SVT säger han att detta egentligen inte ”innebär så mycket för tidösamarbetet”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter