Åkesson sätter ner foten om yttrandefriheten

Jimmie Åkesson har fått kritik för tystnad i debatten, under vad som förefaller vara en mycket lång semester. Men i sitt sommartal i Sölvesborg gav han besked om yttrandefriheten och vad han anser ska gälla, speciellt efter koranbränningarna under våren och sommaren.

Svårt läge för Sverige

Koranbränningarna som följt på varandra i Sverige under våren och sommaren har försatt Sverige i ett svårt läge gentemot främmande länder, såväl Turkiet som de islamska nationalstaternas samarbetsorganisation OIC (Organisation of Islamic Cooperation ).

Relativt många röster har hörts i Sverige, även på regeringsnivå. med idéer om att det vore lättare och lämpligare att falla undan för påtryckningar och hot, och förbjuda bränning av just koraner, trots att Grundlagen ger besked om att det är tillåtet. I just Sverigedemokraterna har Richard Jomshof också stått relativt ensam efter sin – grundlagsskyddade – kritik mot islam och profeten Muhammed.

Sommartal i Sölvesborg

Jimmie Åkesson har varit osynlig i offentliga sammanhang mycket länge. Han använde inte ens den traditionella plattformen i Almedalen, utan överlämnade den platsen till riksdagsgruppledaren Linda Lindberg. I sitt traditionella sommartal i Sölvesborg idag gav han däremot klart besked om yttrandefriheten, och om den går att förhandla om, och svaret var nej. Det skriver Omni.

Det hindrar inte att Åkesson under talet klandrade koranbränning i sig som en aktivitet värd namnet ”tölpaktig”, men han kom fram till samma sak som många andra – diskussionen om koranbränning och yttrandefrihet kan inte sluta på något annat sätt än att också starkt oönskade aktiviteter måste vara tillåtna. Det finns ingen annan position som går att försvara intellektuellt.

Åkesson gav också besked om att Tidöavtalet är en övergångslösning. Efter nästa val sitter Sverigedemokraterna antingen i regering eller i renodlad opposition, enligt honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter