Åkesson – Sverige har tagit in andra länders konflikter

Jimmie Åkesson försvarar sin övertygelse om att vi inte kan lagstifta bort vår yttrandefrihet för att tillmötesgå islamister, i en debatt med Magdalena Andersson i Aktuellt. ”Går man in på den väg som Andersson och andra vill då vet man inte var det slutar”, menar han.

Magdalena Andersson meddelade i en presskonferens i onsdags att Socialdemokraterna vill utreda om koranbränningar kan klassas som hets mot folkgrupp eller förargelseväckande beteende. Detta skulle kunna öppna för att koranbränningar förbjuds, anser de.

Detta bemöttes av Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, i en debatt mot Andersson i SVT:s Aktuellt.

Sverige har gjorts till arena för internationella konflikter

– I grunden handlar det inte om koranbränningar, menar han, Socialdemokraterna har i decennier fört en politik som destabiliserat vårt land. Vi har tagit in allsköns internationella konflikter in i vårt land och gjort Sverige till arena, och det är det vi ser nu i Sverige. Därför måste vi nu stå upp för det öppna samhället och yttrandefriheten. Och rätten att få ge uttryck för kritik även mot religioner som har svårt att acceptera kritik, och gensvarar på kritik med hot om våld.

På frågan om vad Åkesson har för lösning när det gäller hotbilden Sverige står inför svarar han att läget i Sverige är allvarligt men svaret kan aldrig vara att gå dessa terrorister och islamister till mötes genom att gå med på deras krav, då det är uppenbart att de inte kommer att nöja sig med ett förbud mot att elda upp koranen.

– I grunden vill man att det inte ska vara tillåtet att kritisera islam överhuvudtaget.

”Ge säkerhetspolisen de verktyg de behöver”

Han påpekade också att den argumentation, som Magdalena Andersson använder, kommer att leda till att exempelvis Lars Vilks satirteckningar skulle förbjudas.

Lösningen måste vara att ge säkerhetspolisen och andra myndigheter de verktyg de behöver, anser han. Magdalena Andersson uppfattade detta som att Åkesson är nöjd med läget, eftersom han inte vill göra något åt situationen.

Hon menar att Åkesson måste uppmana sina sympatisörer att sluta bränna koranen. Enligt henne har en av brännarna koppling till Sverigedemokraterna, men den kopplingen är inte bekräftad, menar Åkesson och säger att han inte uppmanar någon att bränna koranen.

– Tvärtom, jag tycker att det är tölpaktigt, säger han, det finns betydligt bättre sätt att kritisera sådant.

Socialdemokraternas förslag för att hitta en öppning att kunna förbjuda koranbränningar avfärdar Åkesson, och menar att partiet ger sig in på ”samma sluttande plan som regeringen”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Fråga prof. G.W. Persson. Det behövs inte ändras några lagar sade han i TV4 för nån vecka sen. Det finns enligt honom tillräckligt lagstöd för att sätta koranbrännarna bakom ”lås och bom”. Märk att G.W. P. är en genuin sosse. Jag tror att kausalitet inte är en gångbar förklaring till upprördheten hos de ”kränkta”.
  Så hur uppkom denna diskrepans i svensk syn på bränning av en tryckt kopia av en bok som finns i miljontals exemplar? Hotet utifrån? Den största upprördheten verkar finnas i svensk media. Visst på grund av uppmärksamheten och spridningen via media så har lättstörda regimer protesterat. Vilket väsen över att två personer där ingen har ett och enbart ett svenskt medborgarskap utnyttjar vår lagstiftning i sina syften. Svårt för regeringen att stå för vår lagstiftning? Bränna en bok jämfört med att bränna människor med stöd av bokens text?
  Låt vara att för Paludan så har han tydligt sagt att det är för att visa svenskar hur den avgrundskilda ideologin (religionen) islam, från vårt i grunden kristna samhällsbygge, är totalt oanpassbar i vårt sekulariserade land Sverige. Religionsfrihet är inte detsamma som att en religion ska stå över andras trosuppfattning. Religion är i Sverige en privatsak och ska stå utanför politiken.

 2. Muhammedanerna i IS brände människor levande instängda i gallerburar .
  SVT visade givetvis inget , men det fanns på Flashback….muselmanerna hade själva filmat och lagt ut……barn stod och tittade på när t.e.x en Jordansk pilot brändes.
  I andra filmer fick barn i 10 årsåldern en kniv av en vuxen och uppmanades att skära halsen av en bakbunden man.
  och barnet skar och skar , mannen gurglade av blod….det var ohyggligt.
  fan må ta er svenska idioter som drar hit sånt folk.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter