Åkesson tänker inte vika sig för ”semi-diktator”

Sverigedemokraterna kommer inte att ändra svensk lagstiftning för att vara Turkiet till lags. Detta meddelar Jimmie Åkesson som säger att att man inte är redo att förhandla med en ”semi-diktator”.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson meddelar i en intervju med SVT:s Agenda att man inte är beredd att ändra svenska lagar för att förhindra koranbränningar.

– Du kan inte förhandla med vare sig en turkisk semi-diktator eller med någon annan regim på det sättet. Då kommer de bara att ställa nya krav, och nya krav, och nya krav, säger Åkesson.

Recep Tayyip Erdogan. Foto: Wikipedia/ Mikhail Palinchak
Recep Tayyip Erdogan. Foto: Wikipedia/ Mikhail Palinchak

Just ett förbud mot koranbränningar är något som Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan krävt att Sverige ska genomföra – i annat fall skulle Sverige inte släppas in i krigsalliansen Nato av landet.

Åkesson gör även klart att man är beredd att offra medlemskapet i krigsalliansen för att slippa ändra sina lagar gällande vad som är lagligt eller inte att bränna i Sverige.

Politiska bedömare ser Åkessons uttalande som ett styrkebesked från partiet och som en vinst för svensk yttrandefrihet. Man tror även att beskedet kan ge ringar på vattnet eftersom fler nu kan våga ta bladet från munnen och försvara svensk yttrandefrihet

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter