Åkesson: Vi kommer anmäla Kalla Fakta

Mediedrevet mot Sverigedemokraterna har gått varmt sedan TV4:s Kalla Fakta påstått sig ha avslöjat så kallade ”trollfabriker”. Nu pekar Jimmie Åkesson ut de många brister som finns med program och meddelar att man kommer göra samma sak som en myndighet och anmäla Kalla Fakta.

Frihetsnytt har i flera artiklar uppmärksammat det uppskruvade tonläge som rått sedan Kalla Fakta släppte sitt ”avslöjande” om att Sverigedemokraterna (SD) kontrollerade påstådda ”trollfabriker”. Media har öppet använt det för att så split mellan SD och regeringspartierna. Socialdemokraterna och Centerpartiet (C) har själva utnyttjat detta för sin politiska agenda.

Allvarliga brister

Emil Hellerud. Foto: Youtube/ Nyhetsmorgon
Emil Hellerud. Foto: Youtube/ Nyhetsmorgon

SD:s partiledare Jimmie Åkesson har tidigare kraftfullt bemött det som påstås. Nu meddelar han, i en debattartikel på Aftonbladet, att man kommer anmäla Kalla Fakta. Under fredagen kom nyheten att Myndigheten för psykologiskt försvar anmäler Kalla Fakta för att de på ett missvisande sätt använt intervjuer med myndigheten.

Åkesson pekar flera av de omfattande bristerna med programmet. Enligt honom har journalisten, Emil Hellerud (som infiltrerade SD i ett år), inte kunnat bevisa att partiet anonymt publicerar hatiska inlägg på internet. Dessutom anklagar han kalla fakta för vidga begreppet ”trollfabrik”.

Godtyckligt använt begrepp

Charlie Weimers. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin/ CC BY-SA 4.0 DEED
Charlie Weimers. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin/ CC BY-SA 4.0 DEED

Åkesson hänvisar till definitionen av ”trollfabrik” i Nationalencyklopedin: ”verksamhet med syfte att påverka samhällsdebatten genom spridande av desinformation på internet och i sociala medier”. Eftersom alla som är politiskt engagerade försöker påverka samhällsdebatten, har Hellerud försökt vrida begreppet ”desinformation” för att använda det mot SD.

Att det rör sig om ett angrepp mot SD som parti, stöds av att TV4 inte riktat in sig på SD:s kommunikationsavdelning. Hellerud ska ha sökt anställning hos fyra avdelningar inom SD. Däribland hos politikern som är högaktuell inför EU-valet: Charlie Weimers.

Ingen kritik hos media

Han avslutar artikeln med att kritisera den övriga etablerade median för att inte ha ställt några kritiska frågor om granskningen. Istället har etablissemanget okritiskt fört vidare påståendena och utvecklat det till det enorma drev som pågår just nu.

Av den anledningen kommer SD att anmäla Kalla Fakta. Han skriver att ”fortsättning lär följa”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter