Åklagaren: Prins Andrew är ”nästa mål” efter Maxwell

Efter domen mot Gislaine Maxwell säger åklagarsidan att en rättslig prövning av prins Andrew bör vara nästa prioritet

Efter det relativt lätta tjugoåriga straffet som Ghislaine Maxwell har fått för sexhandel av minderåriga flickor i samverkan med Jeffrey Epstein, har åklagare som representerar offren meddelat att ”nästa mål” borde vara den brittiske kungligheten prins Andrew.

Advokaterna, som agerar på uppdrag av offren, begär att den amerikanska säkerhetspolisen Federal Bureau of Investigation, FBI, skulle fortsätta att utreda Epstein-fallet och titta närmare på prins Andrew och andra individer som pekats ut som förövare. ”Låt oss hoppas att de är nästa mål”, sa advokat Brad Edwards till reportrar.

Edwards representerade Virginia Roberts Giuffre, ett av nyckelvittnena mot Epsteins sexhandel som drivit en civilrättslig process för sexuella övergrepp mot Andrew, hertigen av York. Advokat Spencer Kuvin, representant för flera andra av Epsteins och Maxwells offer, tillade ”Självklart är Andrew ett av målen de kommer att titta på. Han borde definitivt vara orolig, men om han inte gjort något fel, kom då fram och berätta hela historien för FBI, inte media.”

Advokaten Lisa Bloom, som företräder ett antal andra offer, sa ”Vi uppmanar FBI att utreda prins Andrew fullständigt. Virginia Giuffres civilmål borde bara vara början. Alla som är förknippade med Epstein och Maxwell bör utredas noggrant.”

Den brittiska allmänheten rapporteras uttrycka oro för att pengarna för prins Andrews skadestånd till Virginia Roberts Giuffre kommer att tas från prinsens kungliga apanage som bekostas av skattebetalarna.

Beloppet som prins Andrew kommer att betala Giuffre och en välgörenhetsorganisation för offers rättigheter som hon själv väljer, har inte avslöjats, men det uppskattas vara motsvarande 120 miljoner kronor exklusive de omfattande rättegångskostnaderna.

Även om han inte erkände någon skuld i fallet, noterade ett uttalande som lästes i rätten att ”Prins Andrew har aldrig haft för avsikt att kränka Ms Giuffres karaktär, och han accepterar att hon har lidit både som ett etablerat offer för övergrepp och som ett resultat av orättvisa offentliga attacker.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter