Åklagarens vilja kan påverka Trump-rättegång

Många har utgått från att åtalen mot Donald Trump handlar om att sabotera hans möjligheter i presidentvalet. Nu kommer åklagaren i det senaste målet med ett förslag som kommer att påverka valet.

Rättegången i det fjärde åtalet mot Donald Trump ser ut att kunna få stor påverkan på hans möjligheter att vinna presidentvalet 2024. Åklagaren i målet, Fani Willis, har nu begärt att rättegången ska hållas den 4 mars, en dag innan den så kallade ”super-tisdagen”, rapporterar CNN.

Valet av datum ses inte som någon slump, varken av Trumps anhängare eller motståndare. ”Super-tisdagen” är den viktigaste dagen under primärvalen, då Republikanernas kandidat till presidentposten väljs. Den personen kommer därefter att möta Demokraternas kandidat senare under hösten.

Willis är i praktiken en politisk motståndare till Trump och Republikanerna, då hon sitter på posten som distriktsåklagare i Georgia för Demokraterna. Hon har uttryckt önskemålet att hålla rättegången inom sex månader, vilket Frihetsnytt har kommenterat.

Kan vara både en fördel och en nackdel

Om hon får igenom sin vilja kan det vara både en nackdel och en fördel för Trump, vilket bland annat Huffington Post uppmärksammar. Om han ska fokusera på rättegången kommer det att kräva både tid och resurser för rättegången, vilket skulle ha kunnat användas för valkampanjen.

Samtidigt kommer rättegången att dominera samtliga amerikanska mediekanaler, vilket kommer att ge honom massiv uppmärksamhet när det är dags att rösta. Dessutom kommer rättegången att ses som ytterligare ett försök från makten att tysta Trump, som är den republikanske kandidat som har störst stöd bland väljarna.

Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson kommenterade det massiva stöd som Trump har fått i samband med åtalen.

Han ses som den kandidat som på allvar utmanar etablissemanget och folk som stödjer honom är kritiska till etablissemanget. Det här är bara ett kvitto på hur rätt ute han är för dessa personer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter