Åkte taxi för 82 000 – på skattebetalarnas bekostnad

Politiker, landshövdingar och förtroendevalda som slösar med skattebetalarnas pengar uppmärksammas allt mer – och väcker folkets ilska. Nu kommer det fram att Maria Arnholm, landshövding i Kronoberg, har låtit skattebetalarna stå för privata taxiresor för hela 82 000 kronor.

Frihetsnytt har vid flera tillfällen tagit upp hur Anna Kinberg Batra, landshövding i Stockholm, låtit skattebetalarna stå för notan när hon bjudit in till privata middagar. Nu har en annan landshövding hamnat under luppen – den tidigare jämställdhetsministern för Liberalerna, Maria Arnholm.

Var för bekväm för att åka kommunalt

Arnholm har varit för bekväm för att åka kommunalt eller bil, och skattebetalarna har bland annat fått bekosta resor från Stockholm central till hennes hem på Lidingö. Detta trots att landshövdingen bara har rätt till ersättning för tåg- eller bussresor till eller från hemmet. Om detta rapporterar P4 Kronoberg, som har granskat landshövdingen.

När Arnholm väl blev påkommen skickade hon in rättelser till Skatteverket, och P4 skriver att landshövdingen nu kommer att förmånsbeskattas. Själv uppgav Arnholm att hon åkt taxi för att ”vinna tid”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter