Aktivisten efter gripandet: ”Återvandring är oundvikligt!”

Den identitära aktivisten och författaren Martin Sellner var i Schweiz för att hålla ett föredrag om återvandring när han plötsligt blev bortförd av polisen. Enligt Sellner ska polisen ha uppgett att han fördes bort på grund av ”risk för den allmänna ordningen”.

Martin Sellner – en österrikisk nationalist – var i den schweiziska delstaten Aargau för att hålla en föreläsning om sin nya bok, som handlade om återvandring.

Mitt under föreläsningen stängs strömmen av och Sellner förs bort av polisen. Enligt Sellner satte polisen handbojor på honom, och nu får han inte återvända till området på två månader.

Sellner skriver på X att polisen sagt att hans föreläsning innebar en ”risk för den allmänna ordningen”.

”Vinst för rörelsen”

Den österrikiske aktivisten är dock vid gott mod. Sellner skriver att händelsen är en skam för den schweiziska demokratin, men ändå ”en vinst för rörelsen”.

”De kan handfängsla mig, men inte våra idéer. Återvandring är oundvikligt!”, avslutar han.

Sellners inlägg fick stor spridning, och kommenterades bland annat av Elon Musk som frågade om polisens agerande ”är lagligt”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter