AKUT! Utsatt svensk behöver hjälp nu!

Frihetsnytt har fått kontakt med en person som hamnat utanför samhället efter att han fått en allvarlig sjukdom. Efter att ha försökt klara sig själv under flera års tid har han nu nått vägs ände. I ett sista desperat försök att få hjälp kontaktade han en hjälporganisation för utsatta svenskar, Blågula Korset, vilket vidarebefordrats till Frihetsnytt. Vi uppmanar och hoppas verkligen att ni läsare kan hjälpa honom med ett ekonomiskt bidrag.
Det här brevet skickade mannen till sina tidigare arbetsgivare och ingen av dessa har svarat, inte en enda. Mannens sista livlina är att få hjälp av vanliga svenskar som har kvar lite av sin medkänsla. Vill du ge ett bidrag till mannen, stort som litet, kan du swisha valfritt belopp till 123-519 63 73 eller använda bankgiro 5603-6999. Märk din överföring med Per Karlsson.
Mannen är bara en av tusentals svenskar som varje dag lever i misär och som samhället övergett, samtidigt som regeringen hjälper andra folk över hela världen. Frihetsnytt har kontakt med personen och kan gå i god för att hans historia verkligen stämmer och att han verkligen behöver hjälp. Vi kan garantera att han inte är en bedragare, utan att denna man verkligen behöver hjälp.

Brevet – Ett desperat rop på hjälp

Hej, Per Karlsson heter jag och jag har jobbat hos er under perioden XXXX och var då anställd som ZZZ. Orsaken till att jag skriver till dig beror på att jag är i desperat behov av hjälp.

För att göra en lång historia kort så drabbades jag 1996, 24 år gammal av en allvarlig sjukdom som slog sönder hela mitt liv. Jag var på väg till jobbet på Svenska Dagbladet som säljare när jag plötsligt drabbades av en extrem stark känsla av att jag var förföljd. Fram till detta datum hade jag ett fantastiskt liv med en flickvän, ett jobb, många goda vänner och ett stort intresse för fotboll och ishockey.

Ju längre tiden gick desto värre blev symptomen och till slut blev jag tvångsintagen till ett sjukhus. Det visade sig att jag hade drabbats av en psykossjukdom som heter schizofreni.

Sjukdomen innebär bland annat att man får något som kallas psykoser, vilket innebär att man upplever verkligheten förändrad och annorlunda, och har svårt att skilja på fantasi och verklighet. Man kan till exempel höra röster eller känna sig förföljd och övervakad, fast ingen annan uppfattar det så.

Denna sjukdom gjorde att jag förlorade allt, min flickvän, mitt jobb och till slut de flesta av mina vänner. Alla tyckte att jag blivit konstig och drog sig därför bort. Det kändes fruktansvärt orättvist då jag alltid varit en renlevnadsmänniska och aldrig vare sig provat på droger eller misskött min kropp.

Föreställ dig själv att du drabbas av en så djävulsk sjukdom att du inte kan tänka klart och att dina sinnen hela tiden spelar dig ett spratt och att du samtidigt ibland är så trött att du knappt kan stå upp.

Efter många år av kamp och kortvariga jobb, som jag förlorade på grund av min sjukdom, fick jag äntligen ett jobb på Samhall för människor med olika typer av funktionshinder. Här jobbade jag i fem år innan jag för ett år sedan råkade ut för ett ännu värre skov än tidigare, vilket resulterade i att jag blev tvångsomhändertagen och insatt på sjukhus på en psykosavdelning.

Under denna tid kunde jag inte gå till jobbet vilket resulterade att jag förlorade arbetet och därmed min enda trygghet i livet, mitt jobb. Nu sitter jag med utgifter på 9000 kr i månaden och en sjukpenning på 12 000 kr netto i månaden och kan knappt få pengar till mat.

Det är därför jag kontaktar dig. Kan du hjälpa mig med ett gott råd hur jag ska ta mig ur denna mardröm? Eller kan du hjälpa mig med en liten summa pengar så jag kan köpa mat och det nödvändiga jag behöver för att överleva? Du kan göra det som privatperson eller som företagare, det spelar ingen roll.

Jag ber dig om detta för att du träffat mig, men skäms samtidigt för att fråga. Jag gillar nämligen inte att fråga om hjälp utan vill klara mig själv, men jag har nått en gräns där jag inser att om jag inte frågar så kommer jag inte att överleva detta. Jag ber dig försöka att tänka dig in i min situation och hur du hade känt om du själv var i samma situation som mig. 

Ps. Detta är inget försök till att lura till mig pengar utan ett verkligt desperat försök att få hjälp. Ett sista halmstrå kan man säga. Min far är död och min mor är på äldreboende och jag inga släktingar som jag kan få hjälp av.

Tack på förhand och en förhoppning om medmänsklighet.
Per Karlsson

Kan du hjälpa mannen?

Frihetsnytt har startat en insamling till mannen med målet att få ihop 50 000 kronor för att se till att ställa hans liv på rätt ända. Hjälp mannen med en liten eller stor gåva.

  • Swish: 123-519 63 73
  • Bankgiro: 5603-6999
  • Banköverföring SEB: 5203 11 293 17

OBS: Märk din överföring med Per Karlsson

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter