”Aldrig något engagemang för svenskarna” – Larsson om bojkottsförslaget

Nu vill Göteborgs styre, med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i spetsen, stoppa alla inköp från Israel som man kallar för en ”ockupationsmakt”. Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson ger sin syn på bojkott som politisk metod, och säger samtidigt att S och V bara visar engagemang när det kommer till andra folk än svenskarna.

Nu kan det bli slut på israeliska varor till Göteborgs kommun. Kommunens rödgröna styre, som består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, vill att kommunen helt slutar med sina inköp av varor från Israel, som man kallar för en ockupationsmakt.

Jonas Attenius (S), kommunstyrelsens ordförande, utvecklar sin kritik mot Israel i en intervju med Göteborgs-Posten:

– Israel bedriver en olaglig ockupation av Västbanken som bara förvärrats i skuggan av det utbredda dödandet av civila i Gaza. Våra skattepengar ska inte gå till att ekonomiskt stödja ockupationsmakter.

Daniel Bernmar från Vänsterpartiet skriver att det inte är mycket som en kommun kan göra i ”så här fruktansvärda konflikter”, men att man åtminstone kan se till att göteborgarnas skattepengar ”inte går till att köpa israeliska varor”.

Larsson: inget engagemang för svenskarna

Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt

Tobbe Larsson, Frihetsnytts politiske kommentator, säger att bojkott visserligen kan vara en mycket effektiv i sig, men anser att svenska kommuner borde fokusera på den egna befolkningen och inte ta beslut över deras huvuden:

– Även om jag personligen anser att det är fel det som Israel utsätter Gaza-borna för så är ändå frågan om det verkligen är rätt att ”tvinga” en kommuns invånare att ta ställning mot en viss part i en konflikt. Vi har tidigare sett det när det kommer till Ryssland, men jag tycker inte att invånare i en svensk kommun ska tvingas till ett ställningstagande på detta sätt.

Larsson säger även att han önskar att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet visade samma engagemang för det svenska folket som man gör för det palestinska.

– Tänk om man kunde se det här engagemanget för Sverige och svenskarna. Men ofta när det kommer till socialdemokrater och vänsterpartister så finns det alltid ett brinnande engagemang för alla andra folk förutom för svenskarna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Jag bojkottar allt med anknytning till sosseriet.

    Däremot köpte jag allt där ISAK hade satt klisterlappar på. (Isolera Syd Afrika Kommitten ) som jobbade på att förstöra livet för vita sydafrikaner.
    När bojkotten var fullständig via regimen hade jag massor av burkar. 😂🤣

    KOO marmelader och konserverad frukt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter