Alexander Pohl: ”Greta är underbar men vilseledd”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Alexander Pohl summerar besöket på miljökonferensen och Fridays For Future

Före detta Londonbankir Alexander Pohl har arbetat med miljöfrågor i många år, därav hans intresse i Stockholm +50, miljökonferensen som nyligen hölls i Stockholm 2-3 Juni. Under Alexanders arbete med en dokumentär som visar på de stora kostnaderna för vindkraft så kom Alexander i kontakt med Greta Thunberg och hennes rådgivare Ingmar Rentzhog ett flertal gånger.

På “We don´t have time” mötet var det slående hur påkostad den tekniska inspelningen var av seminariet – med knappt någon publik alls närvarande. Alexander Pohl nekades tillstånd att delta på FN-konferensen trots presskort eftersom endast utvald press fick komma med. 

Vid Raoul Wallenberg institutet lyckades Alexander få ett samtal med David Boyd om Konventionen till skydd för alla människor mot påtvingade försvinnanden (International Convention for the Protection of All Persons from Enforced Disappearance) som Sverige skrev under i Paris år 2007. Sverige har dock ännu inte ratificerat avtalet, vilket Alexander anser skrämmande.

Vid Gretas demonstration “Fridays For Future” så hade Alexander en informativ banderoll om sammanslagningen mellan World Economic Forum och World Health Organisation som han anser vara inkonsekvent eftersom det inte kan stämma att de organisationer som skapat världens problem och dessutom blev förmögna på grund av dessa är desamma som nu talar om för oss hur vi ska lösa dem och dessutom lämna över kontrollen till dem. Han lämnade också över sin videofilm “Headwind” till Greta, som han anser vara fullkomligt underbar, men vilseledd på grund av samma människor som anser att kontrollen över människor bör tas över av maskiner.

Alexander ifrågasätter också Gretas omdöme att låta sig associeras till och fotograferas med rappare 1.cuz som glorifierar våld och som hade bjudits in till konferensen och där framförde två sånger, vars budskap till stora delar vänder sig mot barn. 

Det återstår att se om det blir något mer bestående resultat av denna konferens, och Alexander påminner oss om att enligt vad han vet så fanns varken Kina eller Ryssland närvarande. Slutligen betonar Alexander vikten av natur istället för maskiner. 

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter