Alexandr Dugin: ”Det är för småaktigt, det är inte på ryska”

Den mördade Daria Duginas far uttalar sig via en medarbetares Telegramkanal, två dagar efter att hans 30-åriga dotter och kamrat mördades – enligt polisen av en namngiven kvinnlig ukrainsk agent som nu tagit skydd i Estland.

– Folket i Ryssland kan inte brytas och mördarna av Daria Dugina kommer inte att uppnå sitt mål.

Detta framgår av uttalandet från fadern till den mördade, Alexander Dugin. Uttalandet distribuerades på en Telegram-kanal av styrelseordföranden för Tsargrad-företagsgruppen Konstantin Malofeev.

Dugin betonade att hans dotter var ”en patriot, en militärkorrespondent, en expert, en filosof”, medan hon ”aldrig efterlyste våld eller krig.”

Dugin sade också att Rysslands fiender dödade henne ”i smyg, i smyg.”
– Men vi, vårt folk, kan inte knäckas ens av sådana outhärdliga slag. De ville krossa vår vilja med blodig terror mot de bästa och mest utsatta av oss. Men de kommer inte att uppnå sitt mål, sade Dugin.
– Våra hjärtan längtar inte efter hämnd eller vedergällning. Det är för småaktigt, inte på ryska. Vi behöver bara vår seger … Så vinn, snälla!”.

Idag kungjorde FSB till nyhetsbyrån TASS att mordet på Darya Dugina har lösts. Enligt byrån förbereddes attacken av den ukrainska specialtjänsten. Gärningskvinnan ska vara den Ukrainska medborgaren Natalia Vovk, som försvann till Estland efter brottet. Polisen sade till TASS att Vovk skulle föras upp på listan över efterlysta för att begära hennes utlämning från Estland. 

Mer om mordet här och här.

Uppdatering 2022-08-23, 12:30: I söndags, två dagar efter attentatet, avled en en regional ukrainisk säkerhetsjänst-chef Oleksandr Nakonschny efter skottlossning i hemmet. Ingen västlig eller ukrainsk kommentator har anklagat Nakonschnys ryska kollegor för det eventualla mordet. En Ukrainsk lokalpolitiker hävdar att det var självmord, ett påstående som polisen inte ställt sig bakom och således något som den gode mannen inte rimligen kan veta.

Uppdateraing 2022-08-23, 1300: En uppenbart sorgsen Alexandr Dugin uttalar sig i en kort video för första gången efter mordattentatet där han dotter omkom. Han säger bland annat ”Hon dog på frontlinjen. Fronten är här, inom oss.”

Alexandr Dugin: Hon dog på frontlinjen. Video från Telegramkanalen Rage Aganst the Vaccine
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter