Alla hatar Miljöpartiet – en kulturfråga enligt DN

Miljöpartiet är Sveriges mest hatade parti. Inte bara sverigedemokrater och andra borgerliga utan även socialdemokrater känner vämjelse inför det det kulturmarxistiska partiet. DN:s kulturchef Björn Wiman beklagar situationen i en långdragen krönika.

”Häftiga reaktioner och motbjudande fotomontage visar att hetskampanjen mot Miljöpartiet har skruvats upp. Man kan räkna med att den kommer att intensifieras ytterligare inför valet”, skriver Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter i en ”kulturkrönika” i den agendasättande vänsterliberala tidningen.

Wiman ondgör sig över hur sossen och välfärdsmiljonären Jan Emanuel Johansson reagerat då han fått diagnosen ”miljöpartist” av Svenska Dagbladets valbarometer, nämligen genom att fördöma miljöpartiet som ”en samling stollar, den politiska ondskan som tillfångatagit mitt parti och förstört det”. Därefter har han lagt upp en videofilm som miljöpartister uppfattat som hotfull.

Jan Emanuel Johansson reagerade som de flesta hade gjort om de oskyldigt pekats ut som miljöpartister: riktade grova mordhot mot partiets väljare och hånade dem sedan som fjollor som ”inte kan ta ett skämt”. Faksimil Expressen TV

Mest hatade partiet

Björn Wiman konstaterar sedan att en undersökning från Brå förra året visar att partiet gått om Sverigedemokraterna som Sveriges mest hotade, och hänvisar till en bok av före detta språkröret Isabella Lövin, som ”uppger att avskyn mot partiet i många Norrlandslän har blivit ett arbetsmiljöproblem för dess företrädare och sympatisörer”.

Wiman skriver vidare att även andra ”gröna” partier utsätts för vad han kallar ”hatkampanjer och falsk ryktesspridning”, och hittar några exempel ur sin egen fantasi:

”Även i Sverige har ilskna kampanjer uppstått mot påhittade ’nyheter’ som att Miljöpartiet vill införa förbud mot ridskolor och användningen av vedspisar. När bensinpriset höjs riktas vreden inte mot oljeproducerande skurkstater utan mot Miljöpartiet.”

Frihetsnytt konstaterar genom en enkel googling på ”miljöpartiet vill förbjuda ridskolor” och ”miljöpartiet vill förbjuda vedspisar” att Wiman ljuger, som DN-journalister brukar göra. Ingen har påstått att MP vill förbjuda ridskolor eller vedspisar, däremot har det rättmätigt protesterats mot partiets tossiga förslag som hade gjort ridsporten till ett nöje för endast de rikaste respektive saboterat för vedspisägare.

Små detaljer som att vilja förbjuda bensinbilar före år 2025 och partiets bidrag till bränslepriser som är bland de högsta i Europa tas inte upp av Wiman, ej heller partiets insisterande på att förstöra den svenska landskapsbilden med fågelmördarpropellrar vindkraftverk.

Ett hot mot civilisationen

Wiman konstaterar att Miljöpartiet utmålats som ”inte bara en samhällsfara utan är ett hot mot hela civilisationen”.

Isabella Lövin misstänker i sin bok att ett skäl till hatet mot Miljöpartiet är att partiet driver en invandringsextremistisk linje och förespråkar att det svenska folket så snart som möjligt byts ut mot islamistiska araber – eller med de ord hon själv använder: ”att Miljöpartiet stod upp för asylrätten under flyktingkrisen 2015”.

Pontus Persson och Angry Foreigner har gjort filmer som på ett förtjänstfullt sätt visar varför Miljöpartiet är Sveriges mest hatade parti:

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter