Allt fler delar Ungerns analys av världsläget

Orbán ges rätt i sin analys i den europiska ekonomi- och energipolitiken

Enligt Viktor Orbán börjar fler personer ställa de frågor som han redan lyft, om vilka som tjänar på sanktionerna mot Ryssland, då européerna tydligt förlorar starkt på dem.

Under fredagen intervjuades den ungerska premiärministern Viktor Orbán i ungersk statsradio angående den rådande situationen i Europa. Enligt Orbán är det Bryssel som sjabblat till de pågående sanktionerna mot Ryssland, vilket bara lett till att både energipriser och inflation skjutit i höjden. Ett vapenstillestånd är det enda som kan få ordning på den europeiska ekonomin, rapporterar Budapest Times.

Enligt Orbán är det fler politiker och opinionsbildare som börjar ifrågasätta hur effektiva sanktionerna verkligen är och vem som egentligen tjänar på det.

En rejäl kamp kommer att krävas

Bland det västerländska etablissemanget ligger fokus på att Ukraina ska vinna kriget mot Ryssland, även om befolkningarna i de egna länderna är de som får som betala priset för sanktionerna.

För Ungerns del är det primära inte om vad som gynnar ett annat land, utan snarare att minska bördan för den egna befolkningen och den enda vägen dit är genom ett vapenstillestånd, menar Orbán.

Dock kommer inte EU att vara beredda att backa på sanktionerna, även om missnöjet numera sjuder alltmer mot Bryssel runtom i Europa. Enligt Orbán kommer en rejäl kamp att krävas för att få till en kursändring.

Den som sprängde Nord Stream kommer att betraktas som terrorist

Angående sprängningen av Nord Stream betraktar Orbán det som en terroristhandling och om det är en stat som ligger bakom kommer den att betraktas som en ”terroriststat”, oavsett vem det rör sig om.

Skulle något liknande ske med TurkStream, som är Rysslands sydligare leveransrutt av gas, som bland annat tillhandahåller gas åt Ungern, kommer man att betrakta som en terrorattack och Ungern kommer att hantera det som ett sådant.

”Ungern ska inte bli ett flyktingläger”

Det sätt som EU drivit igenom sanktionerna har, liksom många andra frågor, varit djupt odemokratiskt, beslutat av byråkrater och eliten inom EU.

Den fråga som Orbán profilerat sig i är motståndet mot massinvandring av folk från Afrika och Mellanöstern, som på sikt skulle komma att byta ut den ungerska befolkningen.

Orbán lovade i intervjun att Ungern inte kommer att förvandlas till ett flyktingläger, samt att ingen (EU) ska tala om för ungrarna vilka de ska leva med.

Han efterlyser starkare gränser, inte bara för Ungerns gräns mot Serbien, utan för hela Europa, så att inget enskilt land ska behöva bära bördan av de stora migrantströmmarna.

Sanktionerna får EU att stå på skakig grund

Som Frihetsnytt flera gånger har rapporterat börjar EU alltmer att tappa sin legitimitet i vanligt folks ögon, vilka är de första att drabbas av sanktionernas effekter.

Under hösten har flera EU-kritiska protester hållits runtom i Europa, där en demonstration i Prag samlade uppemot 70,000 deltagare. Samtidigt vinner nationalistiska partier mark som, även om de gjort avkall på ett uttryckligt EU-motstånd, åtminstone sätter sig på tvären mot globaliseringsprojekt som öppna gränser och en, från Bryssel, centralstyrd ekonomi.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Nato lämnade en odetonerad sprängning på botten invid nordstreamledningen. Den är natomärkt.
    Alltså ska Nato betraktas som en terroristorganisation efter vad som här sagts.
    Nato har inte hållit de avtal man kommit överens om, imte konstigt om Ryssland tycker att nu får det vara nog. Ukraina kommer aldrig att få vara med i EU eller nato. De är bannkrutt och de understödjer den nazism dom frodas där allt sen ww2.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter