Tobbe Larsson: ”Alternativmedia måste sluta gnälla”

Vi har aldrig haft större möjligheter till förändring än idag

Tobbe Larsson berättar om varför alternativmedia måste sluta ägna sig åt endast problemformulering och fokusera på det negativa som sker i samhället. Den psykologiska påverkan det har på människors förmåga och vilja att göra något åt problemen är enorm och därför är det en fälla att bara berätta om det hemska som sker. Vi måste tillsammans tala om att vi aldrig har haft större chans att förändra än nu.
Detta är ett kort utdrag ut intervjun.

Vi har inte längre ett samhälle där man jobbar i samma riktning för att bygga någonting nytt

Tobbe Larsson
Tobbe, du säger att alternativmedia och de människor som faktiskt har vaknat upp måste börja tala lösningar istället för bara problem – vad menar du med det?

– Ja ska du lösa ett problem så genomgår du olika faser. Först diskuterar du problemet så du förstår det, sen tar du fram en lösning och sen genomför du lösningen. Alternativmedia har en väldigt viktig roll som beskriver problem och gör analyser av olika slag och till sin natur är ju analysen ofta negativ, men det vi måste göra inom alternativmedia idag, och vi engagerade människor, måste fokusera på lösningar – lösningar är positiva och leder framåt.

– På ett sätt vill jag säga att alternativmedia idag sprider defaitism så människor tappar hoppet. Motståndaren beskrivs som oövervinnerlig och att det inte är någon idé att göra någonting. Sällan beskrivs motståndaren som att de faktiskt håller på att tappa greppet och tappa makt och det är sällan vi själva beskrivs som speciellt bra. När vi beskriver oss själva är det en bild av svenskar som förlorare och att vi har förlorat vårt land till andra folk och andra intressen.

– Tro är en nödvändighet för att lyckas nå ett mål.

Varför tror du att alternativmedia agerar så?

– Vi lever idag i ett samhälle som är väldigt fokuserat på elände. Det finns egentligen ingen framtidstro. Tittar du på 40-talets slut och 50- och 60-talet så hade man en framtidstro. Det fanns en positiv anda att de var på väg not någonting bättre och att de tillsammans skulle skapa det. Det fanns visioner.

– Idag har vi inte det. Samhället är fokuserat på att sälja problem. Det gör vårt sinne fokuserat på det negativa. Det undermedvetna behöver bli matat med positiva känslor för annars blir det som kommer ut väldigt negativt.

– Du matas med mycket våld och mycket sjuka saker som relaterar till det lägsta inom oss, istället för det högsta inom oss. Det förmedlas mycket negativa känslor som rädsla och avundsjuka. Se filmerna på Netflix – hur många har positiva budskap? Om du istället ser en japansk film eller en film från andra länder utanför Europa – det är helt andra värden du får, en helt annan känsla.

Tror du inte att alternativmedia förstår den påverkan de har?

– Nej, jag skulle säga att de flesta alternativmedier idag tror att de gör något gott. Och de gör de till stor del, men de bidrar i stor utsträckning till att sprida en defaitistisk anda hos de människor som har vaknat upp. Det finns också ett felantagande i grunden och det är att de tror att: ”om vi bara informerar människor om hur jävligt det är, så kommer människor till slut att resa sig och göra något åt problemen”. Men det gör de inte.

– Tänk dig en dysfunktionell familj där det sker saker som inte är bra. Du kan inte få ett barn som utsätts för övergrepp av en förälder att resa sig genom att banka ner barnet lite mer i marken genom att berätta om hur illa behandlad han är. Utan det handlar om att ge barnet självförtroende och självkänsla och säga: Du kan ta dig ifrån det här!

– Du går inte in till en idrottsman och påminner om alla dåliga hopp han eller hon har gjort, utan du tar upp de bra sakerna och det man kan läsa sig av de misstag han gjort. Det är så man blir en mästare.

vi har lärt oss att det är ”någon annan” som löser våra problem

Tobbe Larsson
Kan den negativa utvecklingen i samhället leda till något positivt?

– Jag är helt övertygad om att det som händer nu kommer leda till något positivt. Allt som händer har en mening och effekten kommer bli ett bryskt uppvaknande. Jag hoppas att det som händer fortsätter och att det kommer slå hårt mot svenskarna, för svenskarna har sovit alltför länge och haft det alltför bra. När det slår mot deras plånböcker och deras trygghet, då kommer det bli annat ljud i skällan. Då tvingas folk ut på gatan och att engagera sig.

– De länder som varit i krig i närtid har en bättre förståelse för vad livet handlar om och är bättre förberedda för kriser.

i ett krig vill båda sidor få den
andres soldater att ge upp,
och det gör man via propaganda

Tobbe Larsson
Du säger att många som talar om lösningar, menar egentligen målsättningar. Vill du förklara vad du menar?

– Jag har pratat lösningar i åtminstone 20 år och det jag märker är att nu börjar man prata om lite om lösningar. Men det är egentligen inte det. Om min bil går sönder är inte lösningen att tala om att: Jag måste laga bilen. Jag måste tala om hur jag ska laga bilen. Att ”skaffa en ny motor” är inte lösningen på problemet, utan jag måste ju på något sätt kunna ta mig till en butik som säljer en ny motor, jag måste ha pengar till den och så vidare. En lösning måste beskriva nästa steg och inte sista steget.

– Många beskriver sina lösningar som att ”Vi måste byta ut regeringen” eller ”Vi måste stoppa invandringen och starta ett återvandringsprogram”, och det är inga lösningar. Men hur kommer vi dit? Satt vi vid makten kunde vi såklart ändra allting, men det är problemet att ta sig dit.

– Vi börjar nu närma oss en punkt, eftersom problemen är så stora och vi drabbas så hårt, så vi kommer att tvingas ta fram en lösning. Och då kommer lösningen verkligen vara en lösning.

– Vi behöver en riktig kris. Det som händer nu är det absolut bästa som hänt. Då kan vi äntligen få den revolution vi behöver. Och jag menar en fredlig revolution.

Men vilka lösningar är det du menar?

– Vi skulle kunna skapa hundratals olika intresseorganisationer. För idag är det många som inte företräder svenskarnas och frihetskämparnas sida och då måste vi skapa egna. Fackförbund, djurrättsorganisationer, banker och en mängd andra rörelser.

– Affärsmöjligheterna är dessutom enorma. Kanske man kan öppna en mat- eller klädaffär där svenska intressen gynnas. Den som blir först med det kan tjäna stora pengar på det.

Men vad kan då alternativmedia bidra med för att främja dessa idéer?

– De kan informera om detta. Någonstans mellan 20 miljoner visningar i månaden har alternativmedia, vill jag minnas. Det innebär att om dessa medier skulle ta ansvar och utvecklas organisatoriskt, så skulle de kunna förmedla dessa möjligheter.

– För precis på samma sätt som de under många år fört en diskussion om invandringens negativa konsekvenser, så kan de föra en diskussion om det här och lyfta den frågan. Att stötta olika goda initiativ som kommer fram som Frihetsnytt gör. Det gör inte Samhällsnytt, Fria Tider och många andra aktörer. Till exempel vägrar de göra reklam för Svenska Bok- & Mediemässan och andra aktörer om de inte själva tjänar på det. De ser andra aktörer som konkurrenter och ser inte att vi kämpar åt samma håll.

– Ett ytterligare exempel är Jonas Nilssons fantastiska film ”Makthavarna du aldrig valde” – inte en enda av dessa aktörer gjorde någon reklam för den.

Istället för att alla ska vakta sitt eget kungadöme måste vi göra som Socialdemokraterna – ena oss. Vi måste sluta bråka inbördes och vara avundsjuka. Folk vill ju att vi ska göra det. Kanske nödvändigheten kommer tvinga oss till det till slut.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter