Amazon förlorar miljarder – tvingas till massuppsägningar

Näthandelsföretaget Amazon tvingas till massuppsägningar efter företaget förlorat uppemot 5 miljarder dollar årligen de senaste åren.

Företaget Amazon planerar att avskeda uppemot 10 000 anställda som kan få gå från sina jobb redan denna vecka. Massuppsägningarna är de största i företagets historia, rapporterar Wall Street Journal.

Amazon har länge anklagats för att felaktigt ha avskedat sjukskrivna personer. Företaget har dessutom brutit mot flera lagar i den amerikanska arbetslagstiftningen och har även försökt smita undan att betala ut löner vilket har lett till att många anställda gått ut i strejk genom åren.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om finanselitens företag som nu tvingas till att skära ner rejält i sina kostnader. Bland annat har Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs företag Meta tvingats till rekorduppsägningar senaste månaden.

Pedofilskandalen som Amazon vill att du ska glömma

Amazon har varit en källa för en otrolig mängd kontroverser genom åren, bland annat för att man via sin webb-butik sålt en bok med titeln ”Pedofilens guide till kärlek och njutning, en barnälskares uppförandekod”. Amazon försvarade inledningsvis försäljningen av boken men tvingades sedan plocka ner den på grund av den massiva ilskan från allmänheten som riktades mot företaget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter