Amazon och andra storföretag får säga upp tusentals anställda

Det går dåligt för storföretagen Amazon och Salesforce samt storbankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley, samtliga med kopplingar till World Economic Forum. Flera tusen anställda kommer att sägas upp från dessa företag.

I slutet av december skrev Frihetsnytt att den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs, ökänd för sin roll i finanskrisen 2008, skulle börja säga upp personal under 2023.

Nu visar det sig att det inte bara är Goldman Sachs som det går så pass dåligt för att de måste säga upp folk. Även mediejätten Amazon kommer att behöva säga upp runt 18 000 anställda, medan investmentbanken Morgan Stanley kommer att minska sin personal med två procent och mjukvaruföretaget Salesforce kommer minska sin med runt tio procent, rapporterar Fox News.

Finanselitföretag med en ljusskygg agenda

Dessa företag är aktörer som kan räknas till finanseliten. Samtliga har kopplingar till World Economic Forum (WEF): Amazon; Goldman Sachs; Morgan Stanley; Salesforce.

Både Goldman Sachs och Morgan Stanley var inblandade i utvecklingen som resulterade i finanskrisen 2008, där de lurade investerare och betalade ut enorma bolån utan säkerhet, vilket kostade miljontals amerikaner sina livsbesparingar. The Guardian rapporterade 2016 att Goldman Sachs skulle betala fem miljarder dollar i böter och Morgan Stanley fick betala 3,2 miljarder dollar, för deras agerande som ledde till finanskrisen.

Jeff Bezos och WEF

Amazons Vd, Jeff Bezos
Amazons Vd, Jeff Bezos. Foto: Wikipedia/ Seattle City Council

Amazons ägare, Jeff Bezos, som är en av världens rikaste män enligt Forbes, har starka band till WEF och är upphovsman till Bezos Earth Fund, som ska bekämpa klimatförändringar.

Amazon är ökända för serien Maktens ringar, en identitetspolitisk tolkning av J.R.R. TolkiensSilmarillion. Där hade producenterna tvingat in olika etniska minoriteter i en berättelse som var starkt inspirerad av nordisk och keltisk mytologi och skulle (enligt Tolkien själv) tillhandahålla en myt för de moderna européerna.

Frihetsnytt kunde i höstas skriva om att serien blivit ett rejält fiasko och innebar en kommersiell katastrof, vilket gjorde att seriens skapare skulle förlora sina jobb.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter