Ambassadgranaten utreds som ”terrorbrott”

Den skarpladdade handgranat som kastades in på den israeliska ambassaden utreds av Säpo som ”terrorbrott”. Samma uppmärksamhet ges inte när handgranater kastas på andra håll.

Frihetsnytt var på plats i onsdags och rapporterade om den handgranat som kastats in på den israeliska ambassaden i Stockholm. Det ledde till en omfattande polisinsats och att området kring ambassaden spärrades av. Bombgruppen sprängde granaten och ingen kom till skada.

Det finns i nuläget inga uppgifter om någon misstänkt. Polisen inledde en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Nu kommer nyheten att Säpo utreder det som ”terroristbrott genom grovt olaga hot och försök till allmänfarlig ödeläggelse”, rapporterar SVT.

Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson kommenterar de resurser som läggs på detta. När gängkriminella kastar handgranater och skjuter skarpt i både förorter och till och med i stadskärnorna, så utreder inte Säpo det som terrorbrott.

Det är självklart allvarligt när en ambassad attackeras och det var ren tur att ingen kom till skada. Men jag tycker att det är anmärkningsvärt att inte större resurser sätts in när handgranater kastas hejvilt och det skjuts godtyckligt, där svenska medborgare drabbas och inte ens vågar gå ut.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter