Amerikanerna – ”FBI låg bakom stormningen av kongressen”

Vad som egentligen hände vid den amerikanska kongressen den 6 januari 2021 är ett omdebatterat ämne i USA. Nu visar det sig att en stor del av det amerikanska folket tror att den federala polisen FBI låg bakom det.

Enligt en undersökning, som The Washington Post (TWP) och University of Maryland har tagit fram, är det en stor del av det amerikanska folket som inte köper den etablerade bilden av vad som hände den 6 januari 2021.

Då tog sig anhängare till den avgående presidenten Donald Trump in i den amerikanska kongressen, för att protestera mot utgången av presidentvalet hösten 2020. Orsaken till detta var anklagelsen om att valet hade avgjorts med valfusk.

”FBI låg bakom”

Enligt den undersökning som tagits fram anser 25 procent av 1 024 tillfrågade, vilket skulle motsvara var fjärde vuxen amerikan, att det var FBI som orkestrerade händelsen. Orsaken till detta ska ha varit att utnyttja händelsen för att kunna attackera Trump.

Frihetsnytt har uppmärksammat de övervakningsfilmer som visar att demonstranterna överlag agerade väldigt fredligt inne i kongressbyggnaden. De våldsamheter som ska ha ägt rum stod FBI och inhyrda provokatörer för, anser de som inte accepterar den etablerade bilden.

Enligt 11 procent av de tillfrågade finns det bevis för att FBI låg bakom händelserna. 13 procent misstänker att så är fallet, men har inga konkreta bevis. Utöver FBI ska det ha funnits infiltratörer från Antifa och Black Lives Matter, finansierade av George Soros för att sätta igång våldsamheter.

Används som politiskt vapen

Händelserna vid kongressen den 6 januari 2021 har använts flitigt av etablissemanget i USA för hindra Trump från att ställa upp i presidentvalet 2024. Just nu står han åtalad för att ha försökt ”göra uppror”. Även om han inte är dömd har politiker i delstater som Colorado och Maine tagit chansen att förbjuda honom från att ställa upp i valet i dessa delstater.

Undersökningen visar även vilken krutdurk som USA är och att Trump har ett stort stöd. Med så pass många som inte köper den etablerade bilden av stormningen, återstår det att se vad som kan ske om Trump blir dömd.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Det var ingen stormning . Ett gäng glada personer gick runt och tittade. Den som råkade mest illa ut var Jake Chansley Angeli , mannen med den skojiga hornmössan och vikingatatueringar . Jake greps bryskt hemma hos sin mamma och fick flera år i fängelse. Jake frigavs för ett halvår sedan.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter