Amerikansk demonstration mot Nato

Under helgen hölls i New York en stor demonstration mot krigsalliansen Nato och amerikanska krigsinsatser i andra länder, däribland Ukraina.

I lördags samlades ett par hundra demonstranter i New York för att protestera mot den militära eskaleringen i världen, vilket USA i högsta grad är inblandad i. Demonstrationen riktade sig även mot Nato, då framförallt krigsalliansens expansion österut, och krävde att väst skulle uppmuntra till fredsförhandlingar mellan Ukraina och Ryssland, rapporterar Morning Star.

Kritik riktades mot USA:s omfattande stödpaket till den ukrainska insatsen, vilka uppgår till runt 20 miljarder dollar (ungefär 200 miljarder kronor), något som Frihetsnytt rapporterade om i december. På det amerikanska utrikesdepartementets hemsida finns en lista över hur mycket pengar och vapen som USA skickat till Ukraina.

En av talarna på demonstrationen, Brian Becker, ledare för anti-krigsorganisationen Answer, kritiserade de stora summor som USA skickar till kriget, medan behovet är stort på hemmaplan:

”USA spenderar ytterligare 65 miljarder dollar för att finansiera krig i Ukraina medan det finns en miljon hemlösa människor i Amerika, medan våra skolor är underfinansierade och många människor går i konkurs för att de inte kan betala sina medicinska räkningar.”

Frihetsnytt har även fått uppgifter om att en Nato-kritisk demonstration ska ha hållits i Paris, Frankrike, under helgen. Vi har inte hittat djupare information om demonstrationen, men har tagit del av en video som är från lördagens sammankomst.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter