Amerikansk korruption på regeringsnivå mörkades

Interna dokument som släppts i och med Elon Musks övertagande av Twitter visar hur den amerikanska underrättelsetjänsten avsett att styra det material som publiceras på plattformen.

Ett släppt internt twitterdokument visar hur den amerikanska underrättelsetjänsten instruerat Twitter vad gäller hur de skulle förhålla sig till information som CIA, och deras kollegor inom det amerikanska underrättelsekollektivet, önskar kontrollera.

Dokumentet innehåller instruktioner från den amerikanska underrättelsetjänsten om att omnämnandet av en bestämd bok skulle förhindras på Twitters plattformar.

Bok som beskrev korruptionen skulle mörkas

Boken vars omnämnande skulle mörkas, är skriven av den tidigare ukrainske chefsåklagaren Viktor Shokin och bär titeln ”True stories of Joe Bidens international corruption in Ukraine”. Boken redogör för den korruption som är knuten till bolaget Burisma, och som Viktor Shokin utredde under sin tid som chefsåklagare.

I boken beskriver Shokin hur Burisma, för att undgå åtal, anställde Joe Bidens son Hunter Biden som en del av sin styrelse. Burisma ska sedan ha fört över stora summor pengar till den amerikanske presidentens son, summor som vida överstiger någon tänkbar ersättning för en styrelseledamot i ett storbolag.

Joe Biden erkänner påtryckningar för att få bort obekväm åklagare

I boken beskrivs sedan hur den ukrainske chefsåklagare avskedats genom påtryckningar från den amerikanske presidenten Joe Biden. Påståendena bekräftas av Joe Biden själv när han i ett videoklipp pratar om hur han undanhållit bistånd till Ukraina fram tills dess att landets chefsåklagare hade avskedats.

Jag sade till dem: Jag säger er, ni kommer inte att få pengarna. Jag går härifrån om sex timmar, om åklagaren inte är borta får ni inte pengarna, säger Joe Biden i ett videoklipp som har spritts på sociala medier.

Facebook vittnar om hur FBI styr deras arbete

De interna Twitterdokument som visar hur den amerikanska underrättelsetjänsten avser styra innehållet på plattformen är en i raden av liknande avslöjanden.

I augusti 2022 berättade Facebooks VD, Mark Zuckerberg, under ett framträdande i ”The Joe Rogan show” hur FBI varnat honom om en dumpning av rysk desinformation precis innan New York Post släppte nyheten om Hunter Bidens laptop, alltså nyheten om den laptop som innehöll barnpornografi, och annat material som dokumenterade hur Hunter Biden begått sexuella övergrepp.

Varningen från FBI ledde till att Facebook och andra medieplattformar censurerade denna nyhet, samt även att memes och annat material som anspelade på nyheten censurerades.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter